Danstherapie

Danstherapie is een vorm van creatieve therapie en wordt gebruikt als behandelings- en genezingsmethode door op non-verbale manier mensen bewust te laten worden van hun onbewuste emoties en gedachten. 

Danstherapie

Danstherapie is dus een vorm van psychotherapie waarbij dans of beweging worden gebruikt voor psychotherapeutische doeleinden. De term ‘dans’ wordt hier gebruikt in de breedste zin van het woord en omvat verschillende fysieke oefeningen en expressieve en sociale elementen. Danstherapie stimuleert een positieve verandering in het psychosociaal en fysiek functioneren van cliënten. Het kan ingezet worden bij uiteenlopende doelgroepen en uiteenlopende fysieke en psychologische klachten en ziektebeelden. Danstherapie wordt zowel gebruikt met individuelen cliënten als groepen. 

Jacqueline de Kuijper
Blog - 3 mrt 2015

Jacqueline de Kuijper houdt een dagboek bij van haar deelname aan de Codarts Dance Therapy Intensive Course. Op dag 5 blikken we terug met danstherapeute Simone Kleinlooh.

Jacqueline de Kuijper
Blog - 3 mrt 2015

Jacqueline de Kuijper houdt een dagboek bij van haar deelname aan de Codarts Dance Therapy Intensive Course. Op dag 4 ben ik ziek en duik ik de boeken in over danstherapie. 

Blog - 28 feb 2015

Jacqueline de Kuijper houdt een dagboek bij van haar deelname aan de Codarts Dance Therapy Intensive Course. Dag 3 met danstherapeute Penelope Best.

Jacqueline de Kuijper
Blog - 26 feb 2015

Jacqueline de Kuijper houdt een dagboek bij van haar deelname aan de Codarts Dance Therapy Intensive Course. Dag 2 met danstherapeute Penelope Best.

Jacqueline de Kuijper
Blog - 25 feb 2015

Jacqueline de Kuijper houdt een dagboek bij van haar deelname aan de Codarts Dance Therapy Intensive Course. Dag 1 met danstherapeute Simone Kleinlooh.

Abonneren op Danstherapie