Butoh

butoh dans festival amsterdam lente
Nieuws - 4 mrt 2019

Op de derde editite van het Butoh Festival Amsterdam zijn veertien optredens te zien van butohdansers uit onder andere Nederland, China en Israël.

Foto: SNDO - Jija Sohn
Nieuws - 13 dec 2015

Vers afgestudeerd aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling, en dan al bestempeld worden als talentvolle, veelbelovende choreograaf. Het overkwam Jija Sohn. Zij krijgt de kans om het Moving Forward traject te volgen.

Foto: Wikimedia Commons - Sankai Juku
Reportage - 11 dec 2015

Weggedraaide ogen liggen in kaalgeschoren, witte hoofden. De dansers kijken naar hun ziel. ‘Anokuh Butoh’ betekent letterlijk ‘dans der duisternis’. Butohdans gaat over de duistere, sombere kant van de mens.

Nieuws - 31 jul 2015

Van 18 tot en met 21 augustus ontvangt CLOUD/Danslab choreograaf en danseres Natsu Nakajima uit Japan voor een Butoh workshop. Zij is de eerste en oudste (73 jaar) vrouwelijke studente van de Butoh-oprichters Tatsumi Hijika and Kazuo Ohno,

Nieuws - 5 dec 2014

Morgenavond is in Stadschouwburg Utrecht de butoh optreden Go–Zarashi te zien van Taketeru Kudo, een coproductie met het Utrechtse podium RASA.

Nieuws - 18 aug 2012

In 2013 sluiten de deuren van het Tropentheater. De overheidssubsidie voor het theater wordt stopgezet. Het programma wat tot die tijd gepland stond gaat gelukkig gewoon door.

Abonneren op Butoh