Albeda Danscollege

Droom je van een plek in de spotlight en voel je je thuis op het podium? Of geef je liever les en wil je anderen leren om te dansen? Bij het Albeda College kun je van dans je beroep maken!

Geef jij je passie door aan anderen?

Het Albeda Danscollege leidt je op tot allround danser voor het commerciële werkveld. Je leert veel verschillende dansstijlen toe te passen in de beroepspraktijk. Naast de basisvakken urban pop, hiphop, jazz, klassiek en modern krijg je andere dansstijlen in modulevorm of door workshops aangeleerd. Enkele voorbeelden zijn: musical, acrobatiek, improvisatie, tap & afro jazz. Daarnaast krijg je ook een workshop choreograferen.

Albeda Dans College

Competenties die je moet beheersen zijn houding- en bewegingsanalyse, didactiek en methodiek; zo krijg je ook tools voor het geven van dansworkshops. Evenals houding- en bewegingsanalyse, didactiek en methodiek; zo krijg je ook tools voor het geven van dansworkshops. Theorievakken zijn ook van belang; Nederlands, Engels, dansgeschiedenis, maatschappijleer en ondernemerschap maken deel uit van het vakkenpakket. Jouw succes wordt namelijk niet alleen bepaald door je talent. Je zult je als freelancer ook op zakelijk gebied staande moeten houden.

Kijk voor meer informatie op www.albedadanscollege.nl | Facebook | Instagram

Dansinstructeur

Bij het Albeda Danscollege kun je ook de opleiding Dansinstructeur niveau 3 volgen. Als dansinstructeur heb je een veelzijdig en dynamisch beroep. Tijdens de opleiding vergroot je je vaardigheden in verschillende dansstijlen, die je toe kan passen in de beroepspraktijk. Je volgt dansvakken als urban, hiphop, jazz, algemene danstechniek en modern. Je leert hoe je op een gestructureerde manier danslessen kan geven tijdens de didactiek- en methodieklessen. Je leert choreograferen en dansprojecten organiseren, zoals voorstellingen, wedstrijden en evenementen. Als afgestudeerd dansinstructeur kun je werken bij allerlei bedrijven waar danslessen gegeven worden of waar dansactiviteiten ontwikkeld en georganiseerd worden. Je bent in staat danslessen te geven aan verschillende doelgroepen, in uiteenlopende stijlen. Ook kun je dansworkshops geven, dansvoorstellingen organiseren, begeleiden en uitvoeren, en entertainment verzorgen. Je kunt je beroep als medewerker of als zelfstandige uitoefenen.

Kijk voor meer informatie op www.albeda.nl/dansinstructeur

Auditie opleiding dansopleiding docent dans
Reportage - 26 jan 2021

Van je passie je beroep maken? De audities gaan er in 2021 iets anders aan toe dan we gewend zijn, wij leggen je per school uit hoe, wat, waar en wanneer.

Albeda Danscollege
Reportage - 19 okt 2017

Tijdens de opleiding tot Dansinstructeur leer je mensen hoe heerlijk het is om te bewegen op muziek. Geef jij je passie voor dans door aan anderen!

Dansinstructeur (mbo-niveau 3). © Albeda College
Nieuws - 15 feb 2017

Met ingang van het schooljaar 2017-2018 start het Albeda College met de opleiding Dansinstructeur niveau 3 als variant op de opleiding Sport- en bewegingsleider. Deze beroepsopleiding is speciaal bedoeld voor voor energieke ondernemende jongeren met een passie voor dans.

Foto: Albeda Dans College
Reportage - 7 nov 2016

Droom je van een plek in de spotlight en voel je je thuis op het podium? Of geef je liever les en wil je anderen leren om te dansen? Door een van de dansopleidingen te volgen aan het albeda College in Rotterdam, kun je van dans je beroep maken! 

Abonneren op Albeda Danscollege