Dansinstructeur (mbo-niveau 3). © Albeda College

Nieuwe dansopleiding: Dansinstructeur niveau 3

Met ingang van het schooljaar 2017-2018 start het Albeda College met de opleiding Dansinstructeur niveau 3 als variant op de opleiding Sport- en bewegingsleider. Voor iedereen die droomt van een carrière als dansinstructeur in een breed werkveld, is het nu mogelijk hiervan zijn of haar beroep te maken. Deze opleiding is speciaal bedoeld voor studenten met een passie voor dans die graag de leiding nemen.

Enthousiasmeer als Dansinstructeur (mbo-niveau 3)

Na het doorlopen van de 3-jarige opleiding tot Dansinstructeur (mbo-niveau 3) bezit de gediplomeerde dansinstructeur de kennis en ervaring om zelfstandig danslessen te geven, choreografieën te maken en dansevenementen te organiseren. Deze beroepsopleiding is vooral geschikt voor energieke ondernemende jongeren die hun enthousiasme voor dans over willen brengen op verschillende doelgroepen. In het lesprogramma komen diverse dansstijlen aan bod zoals urban, jazz, hiphop, modern en algemene danstechnieken.

Mede door de verschillende dansprogramma’s op tv (o.a. So You Think You Can Dance) is de interesse voor dans en het dansvak gestegen. Dans is tegelijkertijd een manier van bewegen die bijdraagt aan een gezonde leefstijl voor jong en oud.

Aan de slag op (dans)scholen, sportscholen en meer

Voor diegenen die zelf niet op het podium willen staan, maar juist anderen graag plezier aan dans willen laten beleven, is de opleiding tot Dansinstructeur zeer geschikt. Met de gestegen populariteit van dans zal de vraag naar inspirerende dansinstructeurs toenemen, die inzetbaar zijn op bijvoorbeeld (dans)scholen, sportscholen, maar ook workshops en dansactiviteiten kunnen organiseren.

Geïnteresseerden zijn welkom tijdens de Open Dag op 16 maart op de locatie Rosestraat 1101 van het Albeda College in Rotterdam Zuid. Studenten die worden aangenomen starten in augustus 2017 met de opleiding.

Meer informatie en aanmelden op: www.albeda.nl/dansinstructeur

Meer inspiratie