WhyNot

Festival WhyNot is een hedendaags dans festival op ongewone locaties, waarbij dans je op verschillende manieren zal benaderen. WhyNot wil de drempel voor hedendaagse dans verlagen en jonge, nieuwe dansmakers de kans geven om hun werk aan een breed publiek te presenteren. Hiervoor hebben ze een simpel  concept. Dans verpakt in een festival met andere kunstdisciplines, zoals film,  fotografie en muziek.

Het theater verruilen ze voor voor bijzondere culturele en kunstzinnige ontmoetingsplekken in Amsterdam. Voorbeelden zijn de W139, de Mediamatic Fabriek, Roest en de Tolhuistuin. Hier wordt het publiek voor een zachte prijs getrakteerd op twee avonden vol nieuwe choreografieën, dans improvisaties, live muziek en meer.

WhyNot dansproject met Giulio D'Anna
Nieuws - 5 mei 2017

Voor een dansproject in De Tolhuistuin, geleid door choreograaf Giulio D’Anna, zoekt WhyNot naar amateurdansers en bewegers. Tijdens vijf zondagse workshopdagen in juli en augustus werken zij toe naar een performance in de tuin en op Festival WhyNot zelf.

Festival WhyNot
Review - 10 aug 2015

Op 7 augustus beleefde dansvoorstelling Dawn van de Hongaarse choreografe Adrienn Hód haar Nederlandse première tijdens het WHY NOT festival in de Tolhuistuin in Amsterdam. Dawn is een autonoom en radicaal onderzoek van het lichaam.

Festival WhyNot
Nieuws - 10 jul 2015

Ga van 7 t/m 9 augustus mee op zakenreis door de natuur, trouw met jezelf, bestudeer de anatomie van het naakte lichaam, filosofeer over de liefde, drink terwijl je danst en dans terwijl je drinkt. Allemaal mogelijk tijdens WhyNot.

WhyNot, Vincent van Gogh, Van Gogh Museum, Japan, Simon Tanguy
Nieuws - 5 mrt 2015

Gekte en genialiteit liggen dicht bij elkaar en Vincent van Gogh balanceerde als geen ander op deze wankele grens. Duik op 6, 13 en 20 maart met festival WhyNot in de psyche van opkomende choreografen, dansers, muzikanten in het Van Gogh museum.

Abonneren op WhyNot