WhyNot dansproject met Giulio D'Anna

Oproep: WhyNot dansproject met Giulio D'Anna

Voor een dansproject in De Tolhuistuin zoekt platform voor hedendaagse dans en performance, WhyNot, naar amateurdansers en bewegers. Tijdens vijf zondagse workshopdagen in juli en augustus werkt choreograaf Giulio D’Anna toe naar een performance, met op zondag 20 augustus een eindpresentatie in de tuin én daarnaast een extra voorstelling tijdens Festival WhyNot (27 - 29 okt, De School). Interesse om mee te doen? 

Giulio D’Anna

De Italiaanse choreograaf Giulio D’Anna brak in 2012 internationaal door met de intieme voorstelling Parkin’son die hij samen met zijn vader maakte en danste. Als voorstudie van zijn opkomende voorstelling MAGENTA (2019) nodigt hij nu (amateur)dansers uit om deel te nemen aan een workshopreeks die gaat over connectie, en die uitmondt in een performance. Hiermee onderzoekt hij wat er gebeurt wanneer mensen in harmonie met elkaar bewegen, in één ritme, als één lichaam.

Dansimprovisatie

Binnen een groep van twintig amateurdansers en professionals wordt gewerkt aan gestructureerde dansimprovisatietechnieken en opdrachten gebaseerd op samenwerking. Uitgaand van individuele bewegingen creëert D'Anna een groeps-choreografie in de tuin; collectieve lichaamssculpturen en synchrone ritmes die menselijke relaties blootleggen. 

Data: 
- do 25 mei 2017 / 19:00-21:00: eerste kennismaking/selectie (Hemelvaartsdag) 
- zo 23 en 30 juli en 6, 13 en 20 aug 2017 / 15:00-19:00: workshop
- zo 20 aug / 19:00 – 21:00: eindpresentatie
- vr 27 t/m zo 29 okt: presentatie op Festival WhyNot
* mocht je één van deze data niet kunnen, mail ons voor de mogelijkheden

Totaalprijs: €40  (5 workshops, inclusief een warme maaltijd op de laatste dag)

Aanmelden:
De workshop is voor dansers vanaf 16 jaar en alles daarboven. Heb je ervaring met of interesse in dans en beweging? Meld je dan voor 25 mei aan via info@festivalwhynot.nl, onder vermelding van ‘MAGENTA’, en stuur WhyNot je motivatie en bewegings- en/of danservaring. 

Bekijk de Facebookpagina of website van WhyNot voor de laatste updates.