Larissa Lezhnina

Danseres Larissa LezhninaNa haar opleiding aan de befaamde Vaganova Academie in Sint-Petersburg schitterde Larissa Lezhnina (Sint-Petersburg, Rusland) diverse jaren als eerste soliste bij het Kirov Ballet, het huidige Ballet van het Marijinski Theater. Vooral haar vertolking van Aurora in The Sleeping Beauty leverde haar, ook internationaal, veel succes op. Op zoek naar nieuwe uitdagingen kwam Larissa Lezhnina in 1994 naar Het Nationale Ballet, waar zij sindsdien als eerste soliste danst. In juni 2014 beëindigde Larissa haar carrière als professioneel danseres.

Dansprijzen en de Balletmeesters

In 2006 won ze de Alexandra Radius Prijs en in 2010 werd ze geëerd met de Prijs van Verdienste van Dansersfonds ’79. In 2012 speelde Larissa een belangrijke rol in de documentaire De Balletmeesters, waarin filmmaakster Sonia Herman Dolz hoofd artistiek staf Rachel Beaujean en balletmeester – en partner van Larissa – Guillaume Graffin van nabij volgt.

Nieuws - 10 okt 2014

Danser Igor Podsiadly van Club Guy & Roni ontving de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie voor zijn rol in Naked Lunch. Lees hieronder wat de jury voor lovende woorden had voor Larissa, Igor en de dansproductie van het Nationale Ballet.

Nieuws - 5 okt 2014

Afgelopen weekend zijn er op de 17e editie van het Festival De Nederlandse Dansdagen veel mooie voorstellingen te zien geweest, en zijn er drie dansprijzen uitgereikt: De Prijs Nederlandse Dansdagen, de Zwanen en de Dioraphte Dansprijs.

Abonneren op Larissa Lezhnina