Floris Bosveld

Floris Bosveld is geboren in 1992 in Groningen. In 2010 werd hij bekend door het winnen van So You Think You Can Dance. Momenteel is hij werkzaam als danser, choreograaf en fotograaf.

Biografie

Op 13-jarige leeftijd begon hij met dansen door zijn zus. Tot zijn 20e danste en gaf hij les bij de streetdance studio in Groningen. Bij The Urban Dance Center legde hij zijn basis voor zijn danscarrière.

Op 18-jarige leeftijd deed Floris mee aan het derde seizoen van So You Think You Can Dance, en won toen ook.

In 2013 was Floris klaar met zijn middelbare school en verhuisde naar Amsterdam. Hier greep hij verschillende kansen aan om te leren hoe het professionele danswerkveld in elkaar zat. Hij werkte mee aan theaterproducties, reclames, een film en verschillende tv-shows.

Hij verhuisde in 2014 naar Las Vegas om mee te werken aan de Michael Jackson voorstelling ONE door Cirque du Soleil. Daarna verhuisde hij naar Los Angeles waar hij ook veel indrukkwekkende samenwerkingen heeft gehad. Zo werkte hij onder andere met Christina Aguilera, Gwen Stefani, Jennifer Hudson, Backstreet Boys en SIA.

Kenmerken beweging

De basis van Floris zijn dansstijl is hiphop, maar door onder andere zijn deelname aan So You Think You Can Dance heeft hij ook andere stijlen leren kennen. Floris staat bekend om het vertellen van een verhaal met zijn hele lichaam, tot in de kleinste details van zowel zijn lichaam als de muziek. Zijn bewegingen lopen vloeiend in elkaar over met afwisselingen in accenten. Alle bewegingen zien er geplaatst uit, je zult bij hem niet zo snel een ontspannen arm of been zien vliegen.

In deze video verteld hij meer over hoe hij de corona periode doorkomt:


 
Floris Bosveld So You Think You Can Dance
Reportage - 18 feb 2021

In 2010 werd hij bekend door het winnen van So You Think You Can Dance, en heeft sindsdien veel van de (dans)wereld gezien. Lees snel meer over hem!

Jan Kooijman maakt online interviewserie over dansen op 1,5 meter
Nieuws - 21 mei 2020

Voormalig danser Jan Kooijman spreekt Igone de Jongh, Ed Wubbe, Floris Bosveld, Conny Janssen, Alida Dors en Lucia Marthas over dansen op 1,5 meter.

Nieuws - 13 mrt 2013

Het nieuwe programma C’est la Vie van Isabelle Beernaert

Abonneren op Floris Bosveld