Bonnie Doets

"Door het dansen ben ik veel weg dus in mijn vrije tijd doe ik het liefst zoveel mogelijk met mijn kinderen." - Bonnie Doets

Doets begon haar dansopleiding als zesjarige en werd op haar negende gescout voor de balletopleiding van de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Vanaf 16-jarige leeftijd danste zij klassieke dans bij het Nationale Ballet. Sinds 1993 danst zij moderne dans bij het Scapino Ballet. Hier danste ze in balletten van: De Châtel, Van Dillen, Domenger, Elshout/Händeler, Galili, Galvan, Goecke, Guy&Roni, Leine & Roebana, Linning, Lopez Ochoa, Miller, Navarro, Perela, Randolph, Reischl, Rizzi, Rodrigues Xavier, Rubio Tomas, Steenks, Toivonen, Voortman/de Jonge, Verdoorn, Wherlock en Wubbe. Voor haar lange, nog actieve danscarrière ontving Doets in 2007 de Prijs van verdienste van Stichting Dansersfonds '79. In 2013 werd ze nog eens bekroond met de Gouden Zwaan.

 

Ting! Scapino Ballet Rotterdam Nederland moderne dans
Review - 19 sep 2018

Een spectaculair meeslepende genre-overstijgende voorstelling. Dat is TING! TING! is een lust voor het oog en als medicijn voor de ziel.

Nieuws - 12 nov 2013

In het komende nummer van het tijdschrift Scènes vind je een feestelijk portret van Anne Wil Blankers (50 jaar aan het toneel!), en van Bonnie Doets, de publiekslieveling van het Scapino Ballet.

Nieuws - 7 okt 2013

Zaterdagavond zijn tijdens de Nederlandse Dansdagen de Zwanen 2013 - de VSCD Dansprijzen - weer uitgereikt. De Zwanen worden uitgereikt voor de meest indrukwekkende dansprestatie en de meest indrukwekkende dansproductie.

Abonneren op Bonnie Doets