Nieuws

TeamNL ontmoet Introdans. Foto-NOC-NSF
21 nov 2017

Topsporters op Papendal werden op 20 november verrast door een spontane voorstelling van drie dansers van Introdans. Deze korte krachtige performance in het hart van de topsport was de officiële start van een samenwerking tussen Introdans en TeamNL, de naam voor het olympische team onder de vlag van sportkoepel NOC*NSF.

15 nov 2017

Fotograaf Hans van den Busken is op 82-jarige leeftijd aan alzheimer overleden. Een autoriteit op het gebied van toneel, cabaret en met name dans.

Piano Concerto #1 uit Shostakovich Trilogy door Het Nationale Ballet. Fotograaf: Hans Gerritsen
15 nov 2017

Het Nationale Ballet treedt voor het eerst in zijn bestaan op in het befaamde Mariinsky Theater in Sint Petersburg, Rusland.

Remembrane - Sigrid Stigsdatter Mathiassen. Foto: Matija Lukic
14 nov 2017

Stigsdatter Mathiassen is geselecteerd voor een residentie-traject geïnitieerd door Dansmakers Amsterdam en ondersteund door vijf Nederlandse danshuizen.

Logo Nederlandse Dansdagen
10 nov 2017

Recentelijk hebben er wisselingen plaatsgevonden in de redactie van de Nederlandse Dansdagen, tevens de VSCD-Dansjury.

Winnaars Unbreakable. Foto Dave van Hout
9 nov 2017

Zondag 4 maart 2018 nemen ruim 900 hiphop dansers het tegen elkaar op in de Meervaart tijdens het streetstyle dance event Break A Leg.

Genomineerden Piket Kunstprijzen. Julien Guettab, Claire Hermans, Mattia Papp en Juul van Helvoirt. Foto Janneke van Beek
8 nov 2017

Genomineerd binnen de dans zijn: Juul van Helvoirt, Astrid Boons en Claire Hermans.

Conrad van de Weetering. Foto via Andries van Beek, balletarchief
7 nov 2017

Na een 'poëtisch' ziektebed overleed de Nederlandse danser, choreograaf en auteur op 88-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor.

Under Siege - Yang Liping. Foto Ding Yi Jie
7 nov 2017

Explore Festival biedt een gedurfde reeks voorstellingen op het gebied van dans, theater en performance, afkomstig uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

Menno van Gorp wint WK Breakdance. Foto Little Shao
6 nov 2017

De Nederlander Menno van Gorp won 4 november de Red Bull BC One. Hij is hiermee de beste b-boy ter wereld en voor de tweede keer wereldkampioen.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine nieuws