Home » Reportage
Spotify afspeellijsten dans

Zeven Spotify afspeellijsten om lekker op te dansen.

Muziek is een essentieel voor het dansen. In sommige culturen bestaat er zelfs geen onderscheid tussen het een of het ander, zoals de tango of Afrikaanse dansen. Gelukkig geeft Spotify een zee aan ritme en melodie, voor ieder wat wils. Deze zeven Spotify afspeellijsten kunnen je helpen met het vinden van dansmuziek.

1.Ballet Class

De Ballet Class afspeellijst zit vol met muziek voor ballet. Goed om zowel thuis mee te oefenen of als docent voor een balletles te gebruiken.

Dans, Spotify, Ballet, dans afspeellijsten

2.Dance Covers

De Dance Covers afspeellijst bundelt verschillende (dansbare) versies van de bekendste liedjes. Deze nummers zijn uitermate goed te gebruiken voor warming ups.  

Dans, Spotify, Showdance, dans afspeellijsten

3.Dance Playlist

De Dance Playlist is toepasbaar op verschillende dansstijlen. Er staan zowel up-tempo als rustige nummer in. Samengesteld door een mede danser.

Dans, Spotify, Showdance, dans afspeellijsten

4.Ballet Classic

De Ballet Classic verzamelt nummers van bekende balletvoorstellingen. Deze nummers zijn niet alleen heerlijk om op te oefenen, maar ook om te luisteren en bij weg te dromen. Er staan bijvoorbeeld de welbekende klanken op van De Notenkraker, Het zwanenmeer en Romeo en Julia.

 Dans, Spotify, Ballet, dans afspeellijsten

5.Zumba beats

Zumba beats laat niet veel aan de verbeelding over, en heeft precies het juiste soort muziek waar Zumba op bedoelt is. Voor een energieke warming up of om lekker los te gaan op de Zumba passen.

Dans, Spotify, Zumba, dans afspeellijsten

6.Workout Beats

Workout Beats zit vol met muziek waar je lekker intensief op kan dansen. Deze nummers zijn vooral om lekker van te zweten, en maakt van je dansen een heuse sportsessie. 

Dans, Spotify, Dans workout, dans afspeellijsten

7.Salsa classes 2018/19

De Salsa Classes afspeellijst is bedoelt voor de salsa dansers onder jullie. Deze lijst bestaat uit zowel de welbekende classics als de nieuws salsa hits. Lekker om de heupen aan het bewegen te krijgen.

Dans, Spotify, Salsa, dans afspeellijsten

Meer inspiratie