Home » Reportage
Mokumentary Off Kilter Verenigde Staten

Web-serie Off Kilter werpt een satirische blik op ballet

Het Canadese CBC komt met een nieuwe web-serie over dans, alleen dit keer met een satirisch randje. De ‘mockumentary’ Off Kilter neemt je mee in de balletwereld, vol ego’s, onzekerheden en betoverende bewegingen. Maar die bewegingen zijn geen waanidee van een of andere gekscherende regisseur.

Grote ballet sterren zoals Brendan Saye, Harrison James, Chelsey Meiss en Sarah Murphy-Dyson zijn er om de choreografie te versterken. Aan dansniveau ontbreekt het dus niet in deze nieuwe serie.

Off Kilter

Off Kilter volgt voormalig danser Frank (danser en filmmaker Alejandro Alvarez Cadilla). De serie begint op het punt als hij na jaren van afwezigheid, weer terugkeert naar de dansstudio om voor het eerst in zijn leven als choreograaf aan de slag te gaan. Nadat hij plagiaat had gepleegd over sommige dansstukken in de jaren ’90 ontspoorde zijn danscarrière. Nu hoopt hij zijn carrière op te pakken als choreograaf.

Naast alle roze geur en maneschijn, komen er ook een paar grote problemen in de danswereld naar voren. Leeftijdsdiscriminatie, beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen en seksuele intimidatie komen allemaal aan bod. In de web-serie worden deze problemen op satirische wijze veroorzaakt door bijvoorbeeld een gespannen gebouwmanager en een ondernemende pr-goeroe. 

Ben je benieuwd naar deze mockumentary over dans. Volg dan het Youtube kanaal van CBC Arts. Hier komt elke week een nieuwe afelevering online. 

Meer inspiratie