Home » Reportage
Commercial dansgroep

Stijlen Uitgezocht: Commercial

Tekst: Vica Kolbeek

In ‘Stijlen Uitgezocht’ zoeken we uit wat iedere dansstijl inhoudt. Met deze week Commercial. Een fusie van verschillende dansstijlen.

Wat is Commercial?

Commercial is een sexy dansstijl die draait om energie en performance. Er komen bewegingen in voor vanuit allerlei andere dansstijlen zoals hiphop, streetdance, femme, modern en nog veel meer. De stijl commercial wordt vooral gedanst op bijvoorbeeld tv, concerten en videoclips. Grote sterren zoals Lady Gaga en Dua Lipa maken er ook gebruik van in hun videoclips en concerten.

Waar komt het vandaan?

De dansstijl commercial ontstond in de jaren 50 als een manier voor dansers om vrij te experimenteren op moderne muziek. Tegen de regels in van traditionele dansstijlen zoals klassiek ballet. Commercial bevat bewegingen uit alle genres en er komen ook continue nieuwe bewegingen bij. De fusie van verschillende dansstijlen maakt commercial veelzijdig en opvallend terwijl het een breed publiek aanspreekt. Commercial wordt steeds populairder, daardoor evolueert de stijl voortdurend en worden er nieuwe populaire bewegingen toegevoegd.

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: