Home » Reportage

Random Dance met Far in het Muziektheater Amsterdam

FAR van Random Dance, Wayne McGregor. foto Ravi DeepresRandom Dance is opnieuw te gast bij Het Muziektheater Amsterdam. Het gezelschap van Wayne McGregor staat bekend om een supersnelle bewegingsstijl. Exacte wetenschappen vormen samen met een constante nieuwsgierigheid naar de werking van de hersenen en het fysieke geheugen de basis voor McGregor en zijn dansers om nieuwe werken te creëren.

Hij zoekt dikwijls de grenzen en raakvlakken van lichaam en geest. Voor Far laat McGregor zich inspireren door wetenschapper en auteur Roy Porter en zijn boek Flesh in the Age of Reason, een verhandeling over lichaam en ziel in de moderne tijd.

Wayne McGregor| Random Dance, in 1992 opgericht door Wayne McGregor, maakte naam door technologie, animaties, filmbeelden, 3D-architectuur, elektronische geluidsdecors en virtuele dansers een prominente plaats te geven in de vernieuwende voorstellingen. McGregor liet in Nemesis (2002) dansers duelleren met arm-prothesen van staal; baseerde AtaXia (2004) op materiaal van de vakgroep Experimental Psychology van de universiteit van Cambridge; en situeerde de choreografie Entity (2008) in een gedroomde omgeving, op een geluidsdecor van John Hopkins.

Far is te zien op 8 & 11 maart 2012. Wil jij kans maken op gratis kaarten voor de voorstelling van 8 maart? kijk dan hier!

Tickets en meer informatie:
www.het-muziektheater.nl
T 020 6 255 455