Home » Reportage
dance dance dance finale Holly Mae Brood en Soy Kroon seizoen 4 RTL 4 spieren voor spieren universitair medisch centrum utrecht

Holly en Soy winnen Dance Dance Dance

Het vierde seizoen Dance Dance Dance kwam zaterdag 19 september tot haar eind. Een finale gekend door een emotionele choreografie, vermoeidheid onder de dansers en een unanieme uitslag, waarin Holly en Soy de grote winnaar zijn.   

Een emotionele choreografie

In de laatste choreografie van Britt en Urvin lopen de emoties hoog op. Ze dansen de videoclip na die eerder is gedanst door mensen van Cirque du Soleil op het nummerWhile my guitar gentlyweeps van The Beatles. Dit nummer gaat over het verlies van een persoon. Dit modern ballet en nummer komen voor Urvin dichtbij. Zijn moeder is vier jaar geleden plotseling overleden. Urvin vertelt dat zijn moeder The Beatles grijs draaide. Deze dans betekent dan ook veel voor hem. 

De jury is er na hun optreden er helemaal stil van. Jurylid Igone is in tranen. Ook zij heeft haar moeder verloren. Het verhaal van Urvin raakt een gevoelige snaar. Ook Dan en Timor waren sprakeloos. Ze lazen de emotie in de choreografie en vonden dat zij deze dans daardoor prachtig hebben gedanst. 

Vermoeidheid slaat toe

Na 6 weken liveshows van trainen, repeteren en optreden naast hun eigen werk, slaat de vermoeidheid langzaam toe. Chantal Janzen vraagt aan Holly en Soy of zij onderhand niet enigszins vermoeid raken. Holly zegt het jammer te vinden dat het na vanavond voor bij is. Ze had nog wel een tijdje door te willen gaan. “Wel eerst even een vakantie ertussendoor.” 

Ook bij Britt en Urvin wordt gevraagd of vermoeidheid nu een rol begint te spelen. Zowel Britt als Urvin voelen dat het wel goed is geweest, maar vonden het een mooie ervaring die ze niet zouden willen missen. Britt denkt al aan het uitslapen de volgende ochtend. Bij Urvin zit dat er niet in. Zijn kinderen staan al om 7:00 uur op zijn bed te stuiteren zegt hij. Hij denkt er wel over om vroeg zijn bed in te duiken. 

De Winnaar

Het laatste duet van Holly en Soy is op het hiphop nummer WTFvan Missy Elliot. Willen zij de grote winnaar worden moeten zij meer dan 25 punten van de jury krijgen. Met maar liefst drie tienen zijn Holly en Soy de grote winnaar van Dance Dance Dance seizoen 4. 

Zij krijgen de hoofdprijs van maar liefst €100.000 van de vriendenloterij, die zij mogen geven aan hun gekozen goede doel. Dat gaat naar spieren voor spieren. Deze stichting is bezig met het realiseren van een apparaat dat kinderen met een spierziekte makkelijker helpt te bewegen. Met deze cheque komt de realisatie dichterbij en zijn straks testen in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht mogelijk.

Meer inspiratie