Home » Reportage
Henna Lee

Henna Lee: Wat is de achtergrond van danseres én vriendin van Jan Kooijman?

Henna Lee verschijnt zo af en toe aan de arm van haar bekende vriend Jan Kooijman. De twee zijn inmiddels al meer dan twintig jaar samen en hebben twee kinderen. Maar wat is haar achtergrond eigenlijk?

Humor en zelfspot

De twee leerden elkaar in 2000 kennen toen ze beiden in het Rotterdamse gezelschap Scapino Ballet dansten. In een interview met Veronica Magazine liet Jan weten dat hij houdt van vrouwen met een gevoel voor humor en zelfspot. ‘‘Een vrouw kan nog zo ongelooflijk knap, mooi, slim en intellectueel zijn, maar als ze niet om zichzelf kan lachen dan is het al snel klaar voor mij,’’ vertelt hij. ‘‘Het is zo’n afknapper wanneer een vrouw denkt dat het hele universum om haar draait.’’


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Huwelijk?

Jan en Henna zijn nooit getrouwd. ‘‘Ik ben geen tegenstander van het huwelijk, integendeel. Wij zijn al heel lang gelukkig met elkaar maar, en dat klinkt misschien heel dom, het is er gewoon nooit van gekomen. Dus dan vind ik het misschien niet belangrijk genoeg. Maar ik sluit niets uit voor de toekomst.’’ In 2011 kregen ze hun eerste dochter, Logan. In 2014 werd een tweede dochter Ava geboren.

Klassiek geschoold

Henna is klassiek geschoold en danste als kind in 1974 in haar eerste voorstelling van het Nationale Ballet. Na haar opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten danste ze tussen 1994 en 2004 bij het Scapino Ballet.

Meer inspiratie