Home » Reportage
Online auditie

Deze 5 dansopleidingen houden online audities

Wil je volgend jaar naar de dansacademie? Dan kan het zo zijn dat je auditie net even anders gaat worden dan je van tevoren had verwacht. Ieder jaar rond deze tijd is dé periode waarin in alle rondes plaatsvinden. Vanwege het coronavirus gaat dit natuurlijk niet meer zo gemakkelijk. Nu zijn er een aantal opleidingen die auditanten vragen beeldmateriaal op te sturen. Hier geven we je een overzicht van vijf opleidingen waar je nog online auditie voor kunt doen.

1. Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Fontys hoopt na een online selectie op 14 april wel een tweede, fysieke ronde te doen. Meer info over hoe je online auditie moet doen ontvang je wanneer je je aanmeldt. 

2. Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Ook de AHK geeft aan dat, mocht de fysieke auditie van 6 april niet doorgaan, er een online eerste selectie zal zijn. De auditant dient verschillende filmpjes op te nemen met een aantal opdrachten. Zo moet je bijvoorbeeld een solo laten zien, een handdans en een verhaal vertellen.

3. Codarts

Codarts heef ook een online auditieprocedure. Meer informatie kun je vinden op de website.

4. Mbo dans Rijnijssel

Voor deze auditie moet je filmpjes maken van choreografieën verschillende stijlen. Ook wordt er gevraagd lenigheid te demonstreren door jezelf te filmen tijdens een spagaat en een splits.

5. Mbo Dans Goes

Deze dansopleiding vraagt auditanten een filmpje te maken en in te sturen. Hierin moet je een zelfgemaakte solo dansen en je lenigheid laten zien. Mocht je door de eerste selectie komen dan word je uitgenodigd voor een online gesprek.
 

Meer inspiratie