Home » Reportage
dansen locatie

De meest opvallende locaties om te dansen

Een dansvoorstelling is niet altijd in het theater. Soms dagen choreografen en dansgezelschappen zichzelf uit om op bijzondere locaties een dansvoorstelling te maken. Dans Magazine koos de meest opvallende voorstellingen uit:

Conny Janssen Danst

De voorstelling Mirror Mirror in 2014 had een hele bijzondere locatie: de show werd gedanst in een onderzeebootloods. Onder begeleiding van livemuziek dansten de dansers van Conny Janssen Danst in een industrieel decor. In 2017 ging de voorstelling in reprise.

Conny Janssen Danst geeft vaker voorstellingen op locatie. Zo dansten haar dansers al eerder op een dak en in een echte fabriek.

Dansnest

De slogan van Dansnest is “Broedplaats voor dans op locatie”. De groep maakt de binnenstad onveilig. Verder onderzoeken ze maatschappelijke thema’s. Een daarvan is of het fijn is om in Den Bosch oud te worden. De dansers gaan in gesprek met ouderen en maken een voorstelling. Ook maakten de dansers van Dansnest een voorstelling in een skatepark in Breda: Lijn.

In een watertank

In een interview met Dance Magazine vertellen verschillende dansers over de vreemdste locaties waar ze gedanst hebbenTara O’Con danste in een watertank voor The Grand Paradise en Joanna Haigood danste met bijen. Haigood vertelt daarover: “Uiteindelijk was het helemaal niet eng. Het was magisch.”

Meer inspiratie