Home » Reportage
FACT: Hoog slagingspercentage

Dansvooropleiding van Dans Beyond Basic Ede 2017-2018

De Vooropleiding Dans Beyond Basic Ede is een particuliere dansopleiding vanaf de leeftijd van 11 jaar. Wij bieden een weekendprogramma aan hetgeen betekent dat de leerlingen niets in hun persoonlijke weekschema hoeven aan te passen. Het is een brede opleiding met in het pakket o.a. Klassiek Ballet, Moderne Dans, Urban, Floorwork en Improvisatie. Naast de vaste lessen worden ook diverse workshops aangeboden gegeven door gastdocenten uit binnen- en buitenland. Meedoen aan deze workshops en georganiseerde projecten geeft je de kans ervaring op te doen in de uitdagende wereld van een danser. 

Wat is het belang van een dansvooropleiding?

Het is niet vanzelfsprekend dat wanneer je goed kunt dansen je ook een professionele danser kunt worden. Het vereist discipline en motivatie. Genoeg uren maken en ervaring opdoen is dan ook een must. Wij kijken naar de kwaliteiten van de leerling en hoe we die kunnen verbeteren. Hoe train je, hoe stel je de juiste doelen voor het beste resultaat in jouw ontwikkeling? Door middel van mentorlessen worden de leerlingen hierin begeleid.

Wat is jullie specialisme?

Het is een intensief programma dat jonge talenten voorbereidt op het doen van audities voor MBO-of HBO dansvakopleidingen. Wij ondersteunen deze talenten in hun persoonlijke groei. Wij begeleiden hen niet alleen om zich danstechnisch te ontwikkelen maar ook om te kijken naar: wie ben ik? Eigenheid en authenticiteit staan voorop. Het is belangrijk om te weten wie je bent en waar je kracht ligt in de leuke maar harde danswereld.

Jeanine Fluit, FHK uitvoerend dans (oud-leerling)

‘’Try again. Fail again. Fail better.’’ Bij de vooropleiding maakt het niet uit dat je fouten maakt maar dat je probeert jezelf te blijven uitdagen om beter te worden. Zelf vind ik dat we vooral uitgedaagd worden om creatief te denken en niet altijd genoegen te nemen met het gewoon te doen. Ik heb geleerd om verder te denken dan dat, jezelf nog meer uit te kunnen dagen zonder dat de leraren steeds moeten pushen. Dit heb je nodig als je een vervolgopleiding wilt doen. En de vooropleiding is als een tweede familie. Je support en leert van elkaar! 

AUDITIEDATA:

  • Zaterdag 17 februari 2018
  • Zaterdag 12 mei 2018

OPEN DAGEN:

  • Vrijdag 24 en zaterdag 25 november 2017
  • Vrijdag 9 en zaterdag 10 februari 2018 

Contactinformatie:

Beyond Basic Ede
Peppelensteeg 10
6715 CV Ede
info@beyondbasicede.nl
www.beyondbasicede.nl/vooropleiding  

Meer inspiratie