Home » Reportage
Aventus

Dansopleiding van Aventus 2017-2018

Een topopleiding, dat is de mbo-opleiding voor Moderne Dans van Aventus in Zutphen. Dit keurmerk wordt door de Keuzegids MBO gegeven aan opleidingen die het best beoordeeld zijn door zowel studenten als onderwijsinspectie. In 2017 heeft Aventus Dans dit speciale kwaliteitszegel voor de derde keer gekregen en daar zijn we ontzettend trots op!

Wat is onze focus?

Klassiek Ballet, Moderne Dans en Jazz zijn de basis van de opleiding Aventus Dans. Wij vinden dat elke danser dit nodig heeft om goed te kunnen worden in zijn of haar vak. Daarnaast krijg je subvakken als Urban, Improvisatie en Internationale Dans. Zo leer je verschillende stijlen en dat maakt je meer allround als danser. Jouw groei is onze focus. Dit gaat verder dan dans. We geven je handvatten in het lesgeven, ondernemerschap en in de doorstroom naar het hbo-dansvakonderwijs. Aventus Dans biedt dus veel toekomstmogelijkheden.

Wat maakt Aventus Dans zo bijzonder?

De opbouw in drie fases maakt onze opleiding uniek. We beginnen in het eerste jaar met je persoonlijke en technische dansontwikkeling (fase 1: Ik Dans). Lesgeven aan anderen en didactiek is het accent van het tweede jaar (fase 2: Jij Danst). En tot slot, in het derde jaar, werk je samen met anderen aan een volledige dansproductie ter afsluiting van je dansopleiding (fase 3: Wij Dansen). Tijdens alle fases ontwikkel je, door het maken van eigen stukken, naast je danstalent ook je creativiteit. Ook uniek aan Aventus Dans: om je optimaal voor te bereiden op je (internationale) carrière, krijg je tijdens de opleiding steeds meer vakken in het Engels. En ga je op dansstage naar Londen!

Welk advies geven we aankomend studenten vaak?

Naast voldoende talent, eigenheid en bereidheid om hard te werken moet je in het steeds veranderende werkveld creatief zijn en goed kunnen samenwerken met andere (kunst)disciplines. Geniet van je passie voor dans en werk hard om je doelen te bereiken. Laat de danser in je los! 

Open dagen
Woensdagavond 29 november 2017
Zaterdag 27 januari 2018

Auditie
Dinsdag 6 februari 2018

Contactinformatie:

Aventus Dans
Stationsplein 20
7201 ML Zutphen
Website: www.aventus.nl/dans
Tel.: 0800 – 444 55 55
E-mail: info@aventus.nl   

Meer inspiratie