Home » Reportage

Dansen op hakken is niet alleen voor vrouwen

Het is niet gemakkelijk: dansen op (hoge) hakken. Toch wordt het fenomeen de afgelopen jaren steeds populairder, onder zowel vrouwen als mannen. In de dansschool kun je highheels-lessen volgen en op televisie en YouTube kom je niet meer om de dansvideo’s heen. Er komen steeds meer mannelijke dansers die graag op hakken dansen. Ze willen een statement maken en de genderstereotypes doorbreken, zoals de volgende drie.

Meedoen aan Holland’s Got Talent op hoge hakken

Afgelopen jaar deed het trio TrinXX mee aan Holland’s Got Talent. Dit Vlaamse drietal bestaat uit Raf Van Puymbroeck, Bert Van Compernolle en Yannick Van Damme. De drie jonge mannen maakten diepe indruk op de jury met hun ingewikkelde choreo’s op hoge hakken en een lichtshow. Ze haalden de finale van het programma, maar eindigden niet in de top 3.

Dansen als Deadpool

De Franse Yanis Marshall deed in 2014 auditie bij Britain’s Got Talent, samen met twee andere dansers, Arnaud en Mehdil. Net als TrinXX haalde hij de finale van het programma. In 2018 danste hij in de clip van Céline Dion voor het nummer Ashes, dat ze geschreven had voor de soundtrack van de film Deadpool 2. Daar is Marshall te zien in een Deadpoolkostuum. Hij danst hier op een groot podium, wederom op hakken.

Viral op Instagram

Harper Watters is een Amerikaanse danser. Hij danst bij het Houston Ballet en plaatst op zijn YouTube-kanaal verschillende vlogs en video’s over het leven achter de schermen. Zijn bekendste video staat echter op Instagram. Wat begon als grapje, liep uit tot een video die viral ging. In het filmpje doen hij en Rhys Kosakowski verschillende poses, danspassen en loopjes op hakken op een loopband in de sportschool.

Meer inspiratie