Home » Reportage
Kerst dans cadeaus tips

Danscadeaus voor onder de kerstboom: 6 tips

Ben jij de secret Santa van een danser(es)? Dan ligt het voor de hand om je te laten inspireren door zijn/haar danspassie. Dans Magazine doet enkele suggesties voor succesvolle danscadeaus!  

Ontspannende massage

Dansers moeten vrijwel elke dag trainen om hun lichaam in topconditie te houden. Waarom dus geen onstpanningsmoment als presentje? Een cadeaubon voor een spadagje of massage zal zeker in de smaak vallen.

Verwenning voor de voeten

Voor dansers zijn hun voeten van levensbelang. Een verzorgingsset is dan ook geen slechte optie! Hierbij kun je denken aan een leuk teiltje, lekker ruikende bruistabletten en voetlotion. Laat de voeten schitteren voor de volgende dansvoorstelling! 

Dansfilms en -boeken

Tijdens de koude winterdagen zijn dansfilms en -boeken een perfecte manier om het lichaam even uit te laten rusten, maar met de gedachten toch nog bij dans te zijn. Er zijn schitterende films en documentaires gemaakt over dansers en choreografen. Zie deze lijst met filmklassiekers. Nestelt hij/zij liever met een boek voor de open haard? Doe de (auto)biografie van een inspirerende danser(es) cadeau! 

Kookboek

Gezond eten is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse routine van een danser. Sommige (ex-)dansers combineren hun liefde voor dans dan ook met een passie voor lekker koken. Zie bijvoorbeeld Soupez! Soupez! (2011) van Karin Post en Ballerina Body (2017) van Misty Copeland.

Een fotoboek met dansmomenten

Ben je in een creatieve bui? Een mooi persoonlijk cadeau is een fotoboek of collage van de belangrijkste, mooiste of gekste momenten uit zijn/haar danscarrière. Laat zien dat deze danser(es) heel trots mag zijn en dat jij bewondering voor hem/haar hebt!

Dansvoorstelling of -festival

Een danser(es) ziet ook graag anderen optreden. Neem hem/haar mee naar een danstheater of -festival! Denk daarbij vooral outside the box. Een moderne danser doet wellicht veel inspiratie op bij een zinderend flamenco-optreden, en een hiphopdanser bij een klassieke opvoering van het Zwanenmeer. Bekijk hier dé dansvoorstellingen van deze winter, of neem een kijkje in de agenda voor 2019
 

Meer inspiratie