Home » Reportage
spitzen

Dansblessure? Dans Medisch Zorgnetwerk is gespecialiseerd in danserslichamen

Dansen is een prachtige en expressieve kunstvorm die veel plezier kan brengen, maar net als elke andere fysieke activiteit kan het leiden tot blessures. Dans Medisch Zorgnetwerk is gespecialiseerd in de behandeling van dansblessures. De zorgverleners betrokken bij deze afdeling hebben veel ervaring met danserslichamen en dat brengt grote voordelen mee voor een goed herstel. Wel zo fijn voor iedere danser die al snel weer wil bewegen! Het beste is natuurlijk wanneer je blessures kunt voorkomen. Hoe zorg je ervoor dat je je lichaam in vorm houdt? En mocht je toch een blessure oplopen, wat kun je dan het beste doen? 

Voorkomen van blessures

Voorkomen is beter dan genezen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om blessures te voorkomen voordat je begint met dansen. Zorg ervoor dat je altijd een warming-up doet voordat je begint met dansen. Dit kan bestaan uit lichte cardio-oefeningen, zoals joggen of jumping jacks, gevolgd door stretches om je spieren op te warmen en te versterken. Daarnaast is het belangrijk om goede dansschoenen te dragen die passen bij de stijl van dansen die je beoefent. Het dragen van goede schoenen kan blessures voorkomen en je helpen om betere prestaties te leveren.

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Wanneer medische hulp zoeken?

Herken de signalen. Als je tijdens het dansen pijn of ongemak voelt, negeer dit dan niet. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te weten wanneer je rust moet nemen of medische hulp moet zoeken. Dansers kunnen door heel Nederland terecht bij Dans Medisch Zorgnetwerk voor alle vragen op het gebied van dansblessures en gezondheid. Met veel ervaring in de danswereld, begrijpen de zorgverleners dat dansers snel geholpen willen worden om bijvoorbeeld een dansoptreden niet over te hoeven slaan. 

Dans Medisch Zorgnetwerk

Het Dans Medisch Zorgnetwerk is een initiatief van het Sport Medisch Centrum JBZ en Joost van Megen, voormalig gezondheidscoördinator van dansacademie ArtEZ. Deze afdeling speciaal voor dansers brengt de danser en de professional in de medische zorg samen. Er wordt gezorgd voor dansmedische zorg van hoge kwaliteit door professionals met ruime ervaring in dansmedische zorg, met de benodigde snelheid en op de juiste plaats. 

Ga voor meer informatie over het Dans Medisch Zorgnetwerk naar de website.

 

 

Meer inspiratie