Home » Reportage
NDT

Bijzonder: NDT 1 presenteert dansfilm Mist van choreograaf Damien Jalet

De eerste maand van 2022 gaat goed van start met een dansfilm! De Belgisch-Franse choreograaf Damien Jalet presenteert Mist samen met de dansers van NDT 1. Wat kunnen we verwachten?

Nederlandse mistbanken

De multidisciplinaire dansfilm Mist is geïnspireerd op de mistbanken die vaak in het Nederlandse landschap te vinden zijn. De constante aanwezigheid van wind en zee en het feit dat een groot deel van Nederland onder zeeniveau ligt, dienden als belangrijkste inspiratiebronnen voor de maker.


Speciale aanbieding! Neem nu een jaarabonnement op Dans Magazine voor slechts een tientje en lees inspirerende artikelen, het laatste dansnieuws en handige tips.


 

Samenwerking

Voor Mist werken Jalet en de Japanse beeldend kunstenaar Kohei Nawa voor de derde keer samen, na hun internationaal geprezen stukken VESSEL en PLANET (wanderer). Het werk verkent de efemere ruimte tussen realiteit en luchtspiegeling, en een lichamelijkheid die herinnert aan de dynamiek van verdampend, condenserend en vallend water. Voor deze creatie werkt Jalet ook samen met choreograaf Aimilios Arapoglou, componist Fennesz, lichtontwerper Urs Schonebaum, en kostuumontwerper Sruli Recht.

Exclusief live

De film wordt exclusief live uitgezonden in een digitale theaterzaal via ndt.nl. Bestel tickets voor een van de volgende momenten:

Donderdag 6 januari 20.00u
Vrijdag 7 januari 12.00u
Vrijdag 7 januari 20.00u
Zaterdag 8 januari 12.00u
Zaterdag 8 januari 20.00u

 

 

Meer inspiratie