Home » Reportage

7x de leukste voorstellingen om in het theater te zien

Eindelijk was daar dan het verlossende woord tijdens de afgelopen persconferentie: ook de theaters mogen weer open. Dat betekent nog niet er meteen overal opgetreden wordt, want door verschillende geplande voorstellingen gaat alsnog een streep. Verschillende theaterproducenten laten weten dat van nul naar honderd niet gaat, maar gelukkig zijn er wel een aantal voorstellingen waar je wél vast van kunt genieten. Wij zetten de leukste op een rijtje.

1. Swan Lakes

Balletliefhebbers kunnen vanaf 9 februari de voorstelling Swan Lakes zien van Gauthier Dance Company en het Holland Dance Festival in het Internationaal Theater Amsterdam.


Wil jij de voorstelling bezoeken waar je alles over gelezen? Combineer dan je Dans Magazine abonnement met een Podiumcadeaukaart. Voor € 29,99 ontvang je zes nummers + Podiumcadeaukaart (t.w.v. € 20,-)


2. R. I. O. T

Hou je van urban arts zoals hip hop en spoken word? Dan kun je deze voorstelling van Backbone niet missen. Vanaf februari in verschillende theaters in Nederland te zien.

3. Traces left within

Het Nederlands Dans Theater keert na vele livestreams eindelijk weer terug naar de theaters. Traces left within presenteert de terugkeer van Jiří Kyliáns Toss of a Dice (2005) en twee nieuwe creaties van Marco Goecke en Marina Mascarell.

4. Confetti 6+

Met je kinderen eindelijk weer eens naar een voorstelling? Dan zit je zoals vanouds bij Introdans helemaal goed. Confetti is een familievoorstelling met verschillende dansstijlen, van hip hop tot klassiek!

5. Birds

In Birds reflecteert choreograaf Dalton Jansen op zijn jeugd in een woongroep van een gesloten zorginstelling. Hij keek er vaak uit het raam naar de vogels buiten. Hoe zou het hem zelf vergaan als hij straks vrij was? In deze voorstelling vol dans, spoken word en elektronische muziek laat hij zien dat het kan: je uit een benarde situatie vechten, al is het niet makkelijk. 

6. Home

De succesvolle voorstelling Home van Conny Janssen komt terug! Dit keer gaat het over mensen die hun plek zoeken in de wereld. Met de coronapandemie op het netvlies krijgt het begrip ‘thuis’ een nieuwe lading en is de voorstelling misschien zelfs actueler dan ooit.

7. Uit mijn handen

Theatermaker Lara Wakelkamp vertelt in samenwerking met ISH Dance Collective het aangrijpende verhaal van de moeder van een van de jonge daders van het bloedbad op Columbine High School in 1999. In een meeslepende voorstelling, waarin toneel, dans en muziek versmelten, ontrafelt Uit Mijn Handen de rauwe emotie van een vrouw die ontdekt wat haar zoon gedaan heeft. 

 

Meer inspiratie