Home » Reportage
5 YouTubers die je helpen thuis te trainen

5 YouTubers die dansers thuis trainen

Een welverdiende time-out of vakantie betekent vaak ook even geen danslessen. Ben je bang uit vorm te raken, dan helpen deze vijf YouTube kanalen om juist wel te trainen. Zo behoud jij je topvorm en dans je bij je come-back de sterren van de hemel.

1.Kathryn Morgan

 

Dit YouTubekanaal is ideaal voor alle balletdansers die thuis extra willen trainen. Katharyn Morgan danste zes jaar lang bij het New York City Ballet. Op haar YouTubekanaal deelt Morgan verschillende barre en staande vloer workouts. Tevens geeft Morgan handige tips voor balletpassen, audities, podium make-up en andere brandende vragen van balletdansers.

2. Blogilates

 

Naast goede techniek is kracht ook van belang voor dansers. Pilates biedt voor dansers uitkomst. Blogilates is met meer dan 4,75miljoen abonnees een van de grootste workoutkanalen op YouTube. Het kanaal van Blogilates staat vol met korte trainingen, voor alle spieren in het lichaam. Of je kiest voor een langere workout voor het hele lichaam. Daarnaast deelt Blogilates verschillende gezonde recepten en pilates challenges.

3. Ballet Beautiful

Op Ballet Beautiful staan op ballet geïnspireerde fitnessoefeningen. De vrouw achter Ballet Beautiful is Mary Helen Bowers. Bekend als de vrouw die Natalie Portman klaarstoomde voor haar rol in Black Swan. De oefeningen van Ballet Beautiful zijn niet uitsluitend voor dansers bedoeld. Ze zijn ook geschikt om samen met je moeder, dochter of vriendin te doen. De oefeningen zijn vooral bedoeld om meer kracht, een strakker lichaam en een betere houding te krijgen. 

4. Yoga with Adriene

Yoga is voor veel dansers een manier om te werken aan hun lenigheid en spiercontrole. Als danser leer je dankzij yoga je lichaam beter kennen en er bewuster mee om te gaan. Dit komt doordat je bij yoga rustig, op de ademhaling, stretcht. Yoga with Adriene voorziet dansers van verschillende yogaseries. De yogaoefeningen duren niet lang, waardoor ze goed te doen zijn voor het slapen of na het opstaan.

5. DanceTutorialsLIVE

Na veel techniek, kracht en lenigheid te hebben opgebouwd, kan je deze elemeneten toepassen in choreografieën. Het is voor dansers die professioneel willen gaan dansen belangrijk om choreografieën snel op te pakken. De beste manier om dit te leren is door veel te oefenen. Op het YouTubekanaal DanceTutorialsLIVE worden stap voor stap verschillende hiphop choreografieën uitgelegd. Je leert een dans van een dansdocent die je kan terugspoelen en op pauze kan zetten.

Meer inspiratie