Home » Reportage
5 voordelen van thuis dansen tijdens de coronacrisis

5 voordelen van thuis dansen tijdens de coronacrisis

Hopelijk kunnen we binnenkort gewoon weer samen dansen, maar voor nu blijven de dansscholen nog gesloten. Hoewel thuis dansen niet zo leuk is als met elkaar, zijn er toch een aantal voordelen!


1. Je kijkt niet in de spiegel

De eettafel verandert in een barre en de woonkamer in een studio. En de kans dat je in de woonkamer een spiegelwand hebt, is vrij klein. Het wegvallen van de spiegel heeft zo z’n voordelen. Je bent bewuster bezig met je houding en je moet focussen op je spieren, terwijl je anders in de spiegel controleert of je het goed doet. Daarnaast kan het wat vrijheid geven: misschien let je voor een keer wat minder op je perfecte houding, maar ga je helemaal op in de beweging!

2. Je kan niet afkijken

Normaal is het makkelijk om – via die spiegel – de passen af te kijken als je het even niet meer weet. Zelfs als je een video-les volgt, is het lastig om op je beeldscherm af te kijken. Het is dus een nieuwe uitdaging om de passen en de timing tot in de perfectie te leren.

3. Je kan meer tijd besteden aan verbeteringen

In de les past iedereen zich aan elkaar aan. Als de uitleg van een techniek of een choreografie te snel voor je gaat, maar alle anderen snappen het wel, dan zeg je niets. Of er moet een show gemaakt worden, dus je hebt geen tijd om uitgebreid stil te staan bij die ene techniek. Nu heb je de tijd om dingen uit te proberen of kan je de video opnieuw bekijken. Goed voor de perfectionisten onder ons dus!

4. Nieuwe stijlen en docenten proberen

Online gebeurt er veel op dansgebied. Iedereen danst via videoverbinding en dat biedt mogelijkheden. Probeer eens een nieuwe stijl of sluit je aan bij een les van een andere docent. Je kan zelfs een les volgen van een docent aan de andere kant van de wereld. Misschien brengt dit weer nieuwe inzichten met zich mee voor jouw eigen stijl.

5. Buiten dansen!

Wat is er beter dan je dansles te volgen in de zon? Zorg dat je een goede ondergrond hebt om op te dansen, installeer je laptop buiten en dansen maar!
 

Meer inspiratie