Home » Reportage

5 superfoods voor dansers

Fruit en groente zitten vol met vitamines en mineralen. Hoe kleurrijker de voedingskeuze, hoe gezonder. Hier zetten we vijf superfoods voor dansers op een rijtje.

1. Boerenkool

Kool zit vol met luteïne, vitamine K, calcium, ijzer, en vitamine C. Daarnaast zit het ook nog vol met fytonutriënten die kanker kan bestrijden. Kool geeft dansers veel energie waardoor ze langer door kunnen dansen. Je kunt kool eten bij een salade of in de soep, of gewoon gebakken met groentebouillon en knoflook.

2. Appels

Iedereen weet dat deze fruitsoort een makkelijke en gezonde snack is. Appels bevatten weinig calorieën, maar wel veel vezels, vitamine C en antioxidanten die kanker kunnen helpen voorkomen en daarnaast beschermen tegen hartaandoeningen. Dansers en andere atleten die urenlang aan hun lichaam werken, geven veel stress aan het lichaam. Hoe meer anti-oxidanten je eet van kleurrijke fruit en groenten, hoe beter je zult herstellen tijdens een lange week vol shows of repetities.


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


3. Broccoli

Deze vegetarische favoriet is makkelijk te koken voor als je niet veel tijd hebt om avondeten te maken. Broccoli wordt beschouwd als een supervoedsel vanwege het hoge gehalte aan vitamines, mineralen en zwavelhoudende-fytonutriënten.

4. Wortelen

Alle oranje en gele groenten en fruit zitten boordevol vitamine A. Ook zijn ze goed voor je huid en ogen. Mensen die veel vitamine A binnenkrijgen, hebben minder infecties en een sterker immuunsysteem. Dansers kunnen zich geen ziektedag veroorloven, dus het eten van voedsel dat rijk is aan vitamine A en C kan helpen om ziekte op afstand te houden. Wortelen zijn de perfecte aanvulling op lunches, omdat deze wortelgroente langer vers blijven.

5. Bosbessen

Bosbessen zitten boordevol kankerbestrijdende, immuunversterkende anthocyanen. Dat is een mooi woord voor wat het fruit hun rijke donkere kleur heeft. Dansers moeten streven naar een minimaal van 4 porties groenten per dag en twee tot drie porties fruit. Probeer elke dag een regenboog van fruit en groenten te eten en wees niet bang om iets nieuws te nemen uit de winkel dat je nooit eerder hebt gehad.

Meer inspiratie