We Speak Dance

We Speak Dance – Dé nieuwe Netflix serie over dans

Voor een nieuwe Netflix documentaire reist professioneel danseres Vandana Hart de wereld rond in een zoektocht naar traditionele dans en urban dance. In vijf afleveringen brengt zij de wondere danswereld van Parijs, Vietnam, Beirut, Lagos en Bali in beeld.

Het gezicht achter ‘We Speak Dance’

Hart is afkomstig uit een multicultureel gezin waar sociale waarden en het belang van dans al van jongs af aan met de paplepel werd ingegoten. Na haar studie aan de Alvin Ailey School of Dance is het dan ook niet vreemd dat zij coördinator werd van het UN Women’s ‘safe cities’ initiatief, een organisatie die opkomt voor veilige openbare ruimtes en het stoppen van geweld tegen vrouwen. Daarnaast reisde zij de wereld rond om dans te choreografen en doceren. Dat inspireerde haar om de nieuwe dansdocumentaire ‘We Speak Dance’ te produceren. Niet alleen om de verschillende dansstijlen wereldwijd in beeld te brengen, maar vooral om de verhalen áchter de dans te onthullen.

Vijf afleveringen, vijf verhalen

We Speak Dance is vanaf januari te zien op Netflix. Benieuwd waar de verschillende afleveringen over gaan?

Parijs

De Parijse danscultuur bestaat uit een bonte mix van stijlen: van ballet en burlesque tot underground vogue-bals en hiphop battles.

Vietnam

Van Michael Jacksons moonwalk tot professioneel paaldansen: Vietnamezen zijn anders gaan bewegen door een nieuwe mentaliteit ten gevolge van een bloeiende economie.

Beirut

Libanon is een stad van uitersten, maar wordt verenigd door dans. Zo blijkt tijdens een bruiloft, in een vluchtelingenkamp en in een nachtclub met buikdanseressen.

Lagos

Een revolutionaire geest leeft voort in het hedendaagse Lagos. Vandana volgt streetdancers en ontmoet Femi Kuti, de zoon van afrobeat-legende Fela Kuti.

Bali

Bali biedt een duizelingwekkende mix van heilige dansen, hiphop-samenwerkingsprojecten en extatische dansfeesten waar mensen van over de hele wereld op afkomen.

Heb je geen Netflix? We Speak Dance is vanaf juni 2018 tegen betaling beschikbaar als download en dvd. Bekijk hier de website.

Meer inspiratie