Roze Cast - Introdans en SWOA. Foto Hans Withoos

Voorstelling Roze Cast vraagt aandacht voor LHBT-ouderen

Introdans en SWOA slaan hun handen ineen om de positie van LHBT-ouderen (staat voor: lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) in onze samenleving te verbeteren. Onder leiding van choreograaf Adriaan Luteijn maken acht LHBT-ouderen in de komende periode zich gereed voor een heuse tour. Op 1 maart 2018 gaat de voorstelling in première en reist daarna Roze Cast op aanvraag langs zorginstellingen, opleidingen, conferenties en theaters.

LHBT-ouderen

In Nederland leven zo’n 400.000 roze senioren. Zij zijn vaak minder zichtbaar dan de jongere generaties. Ze groeiden op in een tijd waarin het thema homoseksualiteit niet of nauwelijks bespreekbaar was. Vaak hielden ze hun geaardheid verborgen en in veel gevallen is dat nog steeds zo. Met het choreografieproject Roze Cast willen Introdans en SWOA graag een taboe doorbreken voor deze ouderen. 

­

Dansvoorstelling en een open dialoog

Roze Cast - Introdans en SWOA. Foto Hans WithoosTijdens DansTREK 2017 was in Stadstheater Arnhem een preview van Roze Cast te zien. Vanaf november 2017 werkt Luteijn met dezelfde acht ouderen het project uit tot een volwaardige professionele voorstelling. Na de show neemt een moderator van SWOA het over en zal met het publiek in gesprek gaan over het thema.

Artistieke team Roze Cast

Roze Cast wordt gemaakt door een indrukwekkend artistiek team. Choreograaf Adriaan Luteijn is al vele jaren aan Introdans verbonden en heeft veel ervaring met het werken met uiteenlopende doelgroepen. De muziek wordt gemaakt door Erik de Jong van de bekende Nederlandse eenmansband Spinvis. Kostuumontwerp komt van The People of the Labyrinths.

Samenwerkingsproject Introdans en SWOA 

Het project Roze Cast wordt mogelijk gemaakt door inzet van de twee Arnhemse organisaties Introdans en SWOA. Kijk voor uitgebreide informatie op www.introdans.nl en www.swoa.nl. Op aanvraag kan de voorstelling en het nagesprek uitgebreid worden met bijvoorbeeld deskundigheidsbevordering voor personeel.

Meer inspiratie