The making of Mata Hari

Vijfdelige mini serie The Making-of Mata Hari

Vond je The Making-of van Giselle interessant om te zien? Dan hebben wij goed nieuws voor je. De komende maanden komt Het Nationale Ballet met een vijfdelige mini serie. The Making-of Mata Hari verschijnt op YouTube en wordt gepresenteerd door Sylvana Simons.

Tijdens deze korte video’s neemt Simons je mee achter de schermen van Het Nationale Ballet. Zo kom je erachter hoe het grootschalige ballet over het turbulente leven van de Nederlandse spionne én danseres Mata Hari precies wordt gemaakt. Zij groeide uit tot een van de meest bekende en iconische vrouwen in de Nederlandse geschiedenis. Alles komt in de mini-serie voorbij: van de choreografie en muziek, tot de decors en kostuums.

Bezieling van Mata Hari in eigen huis

Het nieuwe ballet Mata Hari  is naar hand van artistiek directeur Ted Brandsen en librettist Janine Brogt. Opmerkelijk omdat Brandsen de laatste jaren weing avondvullende balletten meer choreografeert. Tarik O’Regan heeft de muziek speciaal voor Mata Hari gecomponeerd. Hij is een van de meest toonaangevende Britse componisten van dit moment. Mata Hari beleeft haar wereldpremière op zaterdag 6 februari 2016 en is tot en met vrijdag 26 februari 2016 te zien in het Muziektheater in Amsterdam.

De trailer van The making-of Mata Hari is al te zien op youtube.

In het decembernummer van Dans Magazine lees je alles over de crowdfundingsactie voor de rijk gedecoreerde kostuums in 'Mata Hari'. Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 30 november 16:00 uur een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis. Profiteer van onze superaanbieding: 1 jaar Dans Magazine voor slechts € 27,50 én 3 cadeaus!

Meer inspiratie