dans workshop summer intensive amsterdam countertechniek anouk van dijk

Twee uitstekende zomerprogramma’s in Amsterdam

Dansers hoeven deze zomer niet verder te zoeken dan onze hoofdstad om op topniveau internationale danstraining te krijgen. De Henny Jurriëns Studio Amsterdam Summer Intensive zal plaatsvinden van 6 tot en met 26 juli, gevolgd door de One Body, One Career Countertechnique Intensive (OBOC) onder leiding van choreografe Anouk van Dijk van 29 juli tot en met 9 augustus!

Ultieme internationale danservaring 

Drie weken lang biedt de Amsterdam Summer Intensive dagelijks lessen in ballet en contemporary dance, en daarnaast ongeveer 25 workshops in uiteenlopende stijlen.  In de 2019 editie kunnen dansers workshops volgen van het repertoire van choreografen zoals Akram Kahn, Sidi Larbi Cherkaoui, Hofesh Shechter, Jiri Kylian, William Forsythe, Peeping Tom, Crystal Pite, Ohad Naharin en meer. Ook zijn er workshops Improvisation and Instant Composition, Gaga, choreografie en nog veel meer. Na afloop van de meeste workshops kunnen dansers hun eigen werk tonen in de workshoppresentatie. Dansers kunnen hun eigen rooster en de duur van hun verblijf kiezen. In vorige edities kwamen de deelnemende dansers uit meer dan 45 landen. De Amsterdam Summer Intensive is dan ook de ultieme internationale danservaring. Inschrijven kan vanaf februari. 

Countertechnique voor beginners en gevorderden

Na zes succesvolle edities in Australië is de One Body, One Career Countertechnique Intensive (OBOC) eindelijk weer in Nederland te volgen. Deze unieke workshop van Anouk van Dijk is open voor zowel professionele dansers als gevorderde dansstudenten die geïnteresseerd zijn in het nastreven van een lange, gezonde en succesvolle carrière in de dans. De OBOC wordt gepresenteerd door Countertechnique en de Henny Jurriëns Studio, en vindt plaats in de Chassé Dance Studios in Amsterdam. 

Naast Van Dijk bestaat de docentengroep van OBOC uit Master Teacher Countertechnique Nina Wollny, Alexander Techniek docent Tom Koch en Senior Teacher Countertechnique Niharika Senapati uit Australië. Dansers die de OBOC voor het eerst doen, kunnen uitgebreid kennismaken met de verschillende elementen en methodologie van Countertechnique. Dansers met ervaring krijgen de kans om hun begrip te verdiepen en de toepassing van Countertechniek uit te breiden. Door middel van technieklessen, theorie en discours, en creatieve workshops, zullen de deelnemers praktische hulpmiddelen verwerven die ze kunnen gebruiken in hun dagelijkse danspraktijk tijdens het theaterseizoen.

Zie voor meer informatie over Countertechnique de website van OBOC. Inschrijving voor de workshop is vanaf 1 februari open. 

Meer inspiratie