nova college

Topopleiding Dans van Nova College scoort maar liefst 93 punten

Het Nova College is een aantal plaatsen in de landelijke ranking gestegen en heeft nu een mooie 9e plaats bemachtigd in de nieuwe Keuzegids mbo 2020. Bovendien worden ze voor de vierde keer op een rij als de beste van de Randstad benoemd. In de gids heeft het Nova College 17 opleidingen in 6 verschillende vakgebieden met de titel ‘topopleiding 2020’. De opleidingen ‘Danser’ en ‘Acteur’ haalden dit jaar een heel hoge score: 93 uit de 100 punten.

Meest tevreden studenten in de Randstad

Hans Snijders, voorzitter College van Bestuur Nova College, is trots op de uitkomsten: “De stijgende lijn zet door. We zien in deze resultaten dat wij goed onze ambitie ‘de meest tevreden studenten in de Randstad’ verder realiseren. Deze scores in de Keuzegids mbo 2020 weerspiegelen de inzet en betrokkenheid van onze docenten en de medewerkers die het onderwijs ondersteunen. Het College van Bestuur is trots op deze waardering.”

Topopleiding Dans

In de dansopleiding word je opgeleid tot zowel uitvoerend danser als dansdocent. Het is handig dat je van beide disciplines iets leert. Als danser heb je namelijk vaak wisselende inkomsten doordat je meestal werkt als freelancer met losse klussen. Daarom is het fijn als je als docent ook een vaste inkomstenbron voor jezelf kunt creëren. Het Nova College speelt hier goed op in. Na 3 jaar heb je een niveau 4 mbo-diploma op zak en kun je aan de slag in het werkveld, of doorstromen naar het hbo. Een derde van de afgestudeerden kiest voor het laatste en zij worden met succes aangenomen op hbo-opleidingen van onder andere de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Fontys Tilburg. In onze dansopleidingen special vind je alle opleidingen op een rij.
 

Meer inspiratie