Tentoonstelling Toer van Schayk en Alan Land in Mondriaantoren

De Kunstcommissie van Delta Lloyd organiseert in samenwerking met Het Nationale Ballet een nieuwe tentoonstelling met werken van Toer van Schayk en Alan Land. De tetoonstelling opent 29 januari en loopt tot en met 6 maart in de Mondriaantoren in Amsterdam.  

Nieuwe Tentoonstelling van het Nationale Ballet

Toer van Schayk en Alan Land, twee kunstenaars die sterk verbonden zijn met Het Nationale Ballet, tonen hun werken in een nieuwe tentoonstelling georganiseerd door de Kunstcommissie van Delta Lloyd, in samenwerking met Het Nationale Ballet.

Van Schayk en Land hebben naast hun vooraanstaande plaats in de danswereld een carrière opgebouwd in de beeldende kunst. Theatraal, composities vol spanning, het dramatische licht-donker contrast, dat zijn de elementen die de essentie vormen in het werk van deze twee kunstenaars en theaterpersoonlijkheden. 

De tentoonstelling wordt donderdag 29 januari 2015 officieel geopend door Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet, en René Dehue, lid Kunstcommissie Delta Lloyd. De tentoonstelling is tot en met vrijdag 6 maart 2015 elke werkdag van 8.00 tot 18.00 uur te bezichtigen in de Mondriaantoren, Amstelplein 6 te Amsterdam.

Toer van Schayk 

Toer van Schayk is opgeleid als beeldhouwer aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, maar heeft vooral veel bekendheid verworven als choreograaf en decor- en kostuumontwerper. Het menselijke lichaam vormt niet alleen in zijn choreografieën een belangrijke inspiratiebron, maar ook in zijn beeldende kunst.

Alan Land 

Alan Land maakte in zijn jonge jaren furore als balletdanser. Daarnaast bouwde hij als autodidact een oeuvre aan schilderijen op. Als een moderne Goya onderzoekt hij de waarden en conventies van deze tijd. Dat resulteert in zowel nachtmerrieachtige scènes als gedroomde fantasieën van een betere wereld. 

Meer inspiratie