Step Up: High Water

Step Up: High Water is een YouTube-hit!

Met ruim drie miljoen weergaven is de net gelanceerde ‘Step Up: High Water’ een succes op YouTube. De gloednieuwe Step Up maakt onderdeel uit van de YouTube Red Original Series: dit zijn korte series geproduceerd door YouTube. Step Up: High Water heeft tien afleveringen van elk een uur. Met een sterren-cast bestaande uit NE-YO, Naya Rivera, Faizon Love en Jade Chynoweth laat deze serie ons danshart sneller kloppen!

Het verhaal

In Step Up: High Water stopt de tweeling Tal (getalenteerd balletdanser) en Jenelle (hiphop cheerleader) noodgedwongen met hun dansopleiding in Ohio. Zij laten alles dat hen lief is achter om bij hun oom in Atlanta te gaan wonen, nadat hun moeder in de gevangenis terecht komt. De dansschoenen belanden helemaal in de kast als ze in Atalanta ook nog eens in het horecabedrijf van hun oom moeten werken, genaamd ‘Al’s Wigs and Wangs’. Gelukkig komt de tweeling in aanraking met een gratis school voor podiumkunsten. Deze school, gerund door de beroemde muzikant Sage Odom (Ne-Yo), biedt hen toekomstperspectieven groter dan ze ooit hadden kunnen dromen. Een nieuw dansavontuur begint.

Een extra dimensie

Bijzonder aan Step Up: High Water is dat de makers de serie gebruiken om een schijnwerper te zetten op het echte alledaagse leven en de problemen van tieners. De personages lopen tegen van alles aan: van blessures, handicaps en het zoeken naar seksuele geaardheid, tot het vinden van zelfacceptatie. Het geeft deze Step Up een extra emotioneel gewicht en meer dimensie aan het verhaal en de dans.

Je ziet de eerste aflevering hier:

Meer inspiratie