De Ontmoeting NEXT: Performing on demand. Foto Hans Gerritsen

Sporters van Team NL en dansers van Introdans ontmoeten elkaar in Theater aan de Rijn

Na twee succesvolle edities van MULTICOLOUR, waarin ambitieuze dansers van Introdans hun eigen choreografieën presenteerden, slaan Introdans en De Nieuwe Oost opnieuw de handen ineen tijdens De Ontmoeting NEXT: Performing on demand. Dit keer komen - in samenwerking met Team NL - de twee werelden van dans en sport samen. Op 20 en 22 juni is het resultaat van deze ontmoeting te zien in Theater aan de Rijn in Arnhem.

De (alledaagse) bewegingskunst van de atleet

Choreograaf Adriaan Luteijn brengt met De Ontmoeting al sinds 2001 op baanbrekende wijze de meest uiteenlopende gastdansers samen met dansers van Introdans. In deze editie daagt hij vier dansers van Introdans als choreograaf uit. Dit zijn Aymeric Aude, Hayden Idrus, Jurriën Schobben en Vincenzo Turian. Zij werken met het volledige tableau dansers van Introdans en vier olympische atleten van Team NL: een bokser, badmintonster, basketballer en dammer. Uitgangspunt is de routine van dagelijkse bewegingen en de bewegingskunst van de atleet. Eve Hopkins van De Nieuwe Oost begeleidt de jonge choreografen in hun artistieke proces tot het maken van deze voorstelling. Gastdansers zijn Jelmer van Brunschot, Jan Groenendijk, Delano James en Gayle Mahuletti.

De Ontmoeting is de ultieme gelegenheid voor het publiek, de makers en de performers om de kracht van de verbinding door dans te ervaren. Een dansvoorstelling die garant staat voor verrassing en onvermoede, nieuwe talenten. De Ontmoeting NEXT: Performing on demand gaat in première in Theater aan de Rijn, de thuishaven van De Nieuwe Oost.

Speeldata 20 en 22 juni om 20.00 en 22.00 uur in Theater aan de Rijn | theateraanderijn.nl

Op 27, 28 en 29 juni is een selectie van De Ontmoeting NEXT: Performing on demand te zien in Stadstheater Arnhem als onderdeel van de Introdans’ END OF SEASON-voorstelling.

Meer inspiratie