iktoon-campagne

Speel jezelf in de kijker tijdens iktoon-maand

Amateurkunstenaars tonen kunst op landelijk podium

Overdag accountant, ’s avonds het Zwanenmeer op de bühne? Nachtportier tot in de vroege uurtjes en ‘s middags een hiphop-performance op straat? Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst en in juni laten zij zich zien. Want voor het eerst wordt Nederland een maand lang het podium van alle amateurkunstenaars in het kader van de ‘iktoon-campagne’. Holland Dance is een van de partners van het iktoon-initiatief en roept verenigingen en iedereen die in zijn of haar vrije tijd actief aan kunst doet op te tonen wat ze in huis hebben.

Toon je kunst

Veel artiesten blijven onzichtbaar. Mensen kennen hen vooral als juf, agent, moeder, dokter of opa, maar niet als toneelspeler, schilder, gitarist of danser. Daar komt vanaf zaterdag 28 mei tot en met donderdag 30 juni 2016 verandering in met de iktoon-maand. Op meer dan duizend locaties in meer dan 150 gemeenten zijn er voorstellingen, workshops, exposities, shows, kunstmarkten, openbare repetities en open dagen bij culturele instellingen en krijgen alle kunstenaars een podium.

Ook jij kunt jezelf in de kijker spelen door je in te schrijven op www.iktoon.nl. Alles kan en mag. Van een balletuitvoering in jouw lokale theater, een workshop breakdance voor de kinderen uit je buurt of een dance-battle op straat. Een speciale toonkit helpt je bij de promotie van je eigen activiteit met beeldmateriaal, logo’s en persteksten. Je kunt op de website van iktoon de activiteiten- en festivalagenda bekijken en je eigen activiteitenpagina uploaden en delen met je achterban.

Toon je kunst ook op Facebook

Kun je niet wachten tot juni en wil je nu al jouw kunst met ons delen? Dat kan. Stuur een mail naar info@iktoon.nl en vertel waarom jij op de social media kanalen van iktoon moet staan!. Zo vertelt Rock & Rollator al over hun moderne dans opvoering met zeventigplus dames, sommige nog redelijk soepel, anderen dansend met rollator. En toont secretaresse Danitsja Ritfeld hoe zij het publiek in extase brengt met haar tropische sambadans. Ideeën opdoen? Ontdek op Facebook wat andere amateurkunstenaars tonen.

Over iktoon

Iktoon is een initiatief van BNG Cultuurfonds, Cultuurconnectie, Fonds voor Cultuurparticipatie, Holland Dance, Jeugdcultuurfonds, Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie, Kunstbende, Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, Meer muziek in de klas, Platform Theater, Stichting WAK Nederland, Vereniging Nederlandse Gemeenten, Vereniging Nederlandse Korenorganisaties, VSBfonds en ZIMIHC.

Kijk voor meer informatie op de website, Facebook, of Instagram van iktoon.

Meer inspiratie