SIVO-festival druk bezig met voorbereidingen

SIVO-festival druk bezig met voorbereidingen

Het multiculturele Wereld Dans-en Muziekfestival SIVO bestaat 33 jaar en wordt dit jaar voor het eerst in Orvelte (Drenthe) gehouden. Een aantal van de deelnemende dansgroepen is reeds bekend. De organisatie is wel op opzoek naar gastgezinnen in Schoonoord, Beilen, Hooghalen en Nieuw-Balinge.

Internationale dansgroepen

Het festival vindt plaats van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli. Acht nationale en internationale dansgroepen geven dagelijks uitvoeringen op drie podia verspreid door het dorp Orvelte. De deelname van Mexico, Wit-Rusland, Polen, India, Servië en West-Papoea zijn inmiddels bevestigd. 

In contact gebracht worden met verschillende culturen

SIVO is een internationaal dans-en muziekfestival. Tijdens dit evenement worden bezoekers in contact gebracht met culturen uit de wereld via dans en muziek. Het festival staat in het teken van uitwisseling, ontmoeting en veel interactie tussen publiek en deelnemers. SIVO ontvangt veel financiële steun van verschillende bedrijven zoals, de Rabobank. “Wij vinden het belangrijk dat onze klanten merken dat Rabobank Het Drentse Land een bank is die goede initiatieven ondersteunt” vertelt de Rabobank.

Gastgezinnen

De bijna 200 deelnemers van het festival verblijven in gastgezinnen en krijgen zo een stukje van de Nederlandse cultuur mee. Elk gezin neemt er twee personen als gast in huis. Het staat al vast dat er groepen deelnemers worden ondergebracht in Westerbork, Zwiggelte, Bovensmilde, Witteveen, Orvelte en Odoorn. De organisatie van SIVO is nog opzoek naar mensen in de regio’s Beilen en Schoonoord en in de dorpen Hooghalen en Nieuw-Balinge om gasten in huis te nemen.

Vrijwilligers gezocht

In 2016 is het SIVO-festival gestopt, vanwege een daling in bezoekersaantallen en de inkomsten uit sponsoring en drankverkoop leidde het tot een ondergang hierdoor moest de totale organisatie weer vanaf de grond opgebouwd worden. SIVO is opzoek naar vrijwilligers om te helpen voor of tijdens het festival. Er worden mensen gezocht die bijvoorbeeld gastheer of vrouw, parkeerbegeleider, fotograaf of filmer willen zijn of mensen die willen helpen bij het opbouwen van het festival. Het is een erg leerzame ervaring omdat je op deze manier samenwerkt met mensen uit verschillende culturen.

Aanmelden als gastgezin en/of vrijwilliger (voor een paar dagdelen of de hele week) kan via Info@sivofestival.nl 

Meer inspiratie