Shinshan wint Nederlandse voorronde Red Bull Dance Your Style

Shinshan wint Nederlandse voorronde Red Bull Dance Your Style

Vierhonderd uitzinnige toeschouwers, uitdagende blikken en te gekke beats dat waren de ingrediënten voor de eerste editie van Red Bull Dance Your Style. De zestien kandidaten stonden tegenover elkaar tijdens de een-op een battles op het Hiphop Kingz Festival. De zeventien jarige Shinshan uit Malden is gekozen tot de winnaar.

Dance Your Style

Dance Your Style is de eerste danswedstrijd ter wereld waar het publiek beslist wie er gaat winnen, ruim vierhonderd bezoekers zijn naar Tilburg gekomen. Zestien verschillende dansers uit verschillende disciplines kregen de kans om het publiek te verrassen: van poppers en lockers tot streetdancers en breakers. Shinshan zette uiteindelijk de tofste show neer en won daarmee de harten van het publiek. Shinshan heeft het ticket naar Parijs gekregen en een goedgevulde Snipes goodiebag.

Op 12 oktober gaat Shinshan de strijd aan met winnaars uit verschillende landen tijdens de wereldfinale in Parijs.

Shinshan en Juvat Westendorp vertellen

Shinshan: “Ik heb altijd zin om te dansen, maar dit was een battle waarbij ik het gevoel had dat ik echt in contact stond met het publiek en mijn finale-tegenstander Shahin (Waacking/Vogue)”

Danser Juvat Westendorp vertelt: "Wat was dit dope! Talent uit verschillende dansdisciplines kreeg een podium om alles te showen en dat hebben ze gedaan ook. De reacties van het publiek waren te gek, zoveel energie hier. De dansers heel moesten snel schakelen en ter plekke een one-man-show verzinnen en uitvoeren. Shinshan ging heel lekker, good luck in Parijs! Make us proud!" 

Of Shinshan er met de wereldtitel vandoor gaat weten we op 12 oktober! “Ik moet heel hard gaan trainen, zowel mentaal als fysiek moet ik naar the next level nu”.

Meer inspiratie