Breakdance Red Bull BC One World Final naar India

Breakdance Red Bull BC One World Final naar India

De meest prestigieuze één-op- één breakdance-competitie, Red Bull BC One World Final, vindt plaats op 9 november in Mumbai, India.

In de 16e editie van de Red Bull BC One World Final reist de breakdance-competitie opnieuw de wereld rond op zoek naar de allerbeste B-Girls en B-Boys die er zijn. Na vele nationale competities, zal de Red Bull BC One World Final voor het eerst plaats vinden in het land van de kleuren, specerijen en muziek; namelijk India.

Nieuw danstalent

De afgelopen jaren viel de groeiende interesse in Hip Hop in India steeds meer op. Vooral de breakdancescène genier van meer en meer talenten die zeker in aanmerking komen om de dans strijd aan te gaan op het wereldtoneel. Deze danstalenten krijgen de kans om hun vaardigheden te laten zien hun eigen land in Mumbai. 

Liefde voor dans

Mumbai is naar verwachting een van de meeste opwindende locaties in de 16-jarige geschiedenis van de Red Bull BC One. India staat namelijk bekend om zijn liefde voor dans, er wordt bij elke belangrijke gelegenheid wel gedanst.

Nederlandse winnaar

De finalisten van de Red Bull BC One zijn op dit moment nog niet bekend. Alle dansers zullen tijdens de grote internationale battles hun uiterste best doen om een kans te maken om geselecteerd te worden. Vorig jaar was de Nederlandse B-Boy ‘Kid Colombia’ in de World Final te zien. In 2017 ging de Rotterdamse Menno van Gorp –in eigen land- voor de tweede keer met de titel naar huis.

Uitzending kijken

Geen tijd om helemaal naar Mumbai te reizen om het breakdance-spektakel live te zien?  Dat is geen probleem, de acties van de Red Bull BC One World Final 2019 worden namelijk live uitgezonden op de Red Bull BC One-Kanalen!

Klik hier voor de teaser.

Meer inspiratie