Home » Reportage
Red Bull BC One battle eerste B-Girl

Ayumi: Red Bulls eerste vrouwelijke breakdance wereldfinalist

Ze gaat de geschiedenisboeken in als de eerste B-Girl die het tot eindpodium schopte van de belangrijkste breakdance competitie. Ayumi streed namelijk mee in de Red Bull BC One World Finals. In de wereldfinale geeft de Japanse B-girl haar kijk op de verandering van vrouwelijke dansers. Naar aanleiding van deze battle als eerste B-Girl interviewde Red Bull BC haar. Want wie is Ayumi?

Hoe Ayumi startte met dans

Ayumi begon met dansen vanwege haar zus Narumi, vertelt ze tegen Red Bull BC. Haar zus begon 3 jaar eerder met dansen. Ayumi woonde vroeger in Canada om Engels te leren. Maar door de taal die ze nog niet goed sprak was het moeilijk om vrienden te maken. Ze was te verlegen vertelde ze aan Red Bull BC. Ze ging eerder terug naar Japan om met een nieuwe hobby te beginnen. Toen ze haar zus zag dansen was ze om en had een nieuwe hobby gevonden.

B-Girl eerste Battle

Ayumi’s eerste battle was al een maand nadat ze haar eerste dansmoves had gemaakt. Haar zus raadde aan zo snel mogelijk haar eerste battle te gaan dansen. Ze deed dat en vond het zo spannend! Liet ze aan Red Bull BC weten. 

Ayumi’s ontwikkeling als B-Girl

De B-Girls zijn erg goed geworden en hun niveaus stijgen om hoog. De B-Girls zijn echt goed! Zei Nayumi. In haar land Japan gaan steeds meer meiden de hobby aan om B-Girl te worden. Van jong tot oud. Nayumi vertelde dat ze haar inspireren. Het wordt erg massaal en ze is blij om dat te zien.

B-Boys VS B-Girls

Nayumi vind het moeilijk om tegen de B-Boys te strijden. Maar dat ze sterker zijn of meer krachtbewegingen onder de knie hebben maakt haar niet uit. Hun voetwerk bijvoorbeeld kan wel beter zijn ontwikkeld, zei Nayumi. Maar over het algemeen maakt het haar niet uit of ze nou tegen een B-boy of B-Girl moet battlen.

Ayumi over de Red Bull BC One battles

Nayumi geeft toe dat ze nog steeds super verlegen is. Maar toen ze de uitnodiging kreeg voor de Red Bull BC One voelde ze dat ze toch wat meer vertrouwen in zichzelf moest hebben. Je komt daar niet zomaar. Dit was haar droom. Ze had besloot alles uit de kast te halen voor haar familie en alle B-Girls en er helemaal voor te gaan.