piket kunstprijs sara de greef winnaar danser choreograaf

Sara de Greef wint Piket Kunstprijs

De Piket Kunstprijs in de categorie dans gaat dit jaar naar danseres Sara de Greef. Tijdens een feestelijke avond werden de prijzen in drie categorieën, dans, schilderkunst en toneel, uitgereikt en jonge talenten binnen de kunstwereld. De winnaars ontvangen een geldbedrag van achtduizend euro en een trofee.

Sara de Greef

Sara de Greef is danseres en choreografe. De jury zegt over haar: “Er is een opvallende natuurlijkheid in de wijze waarop zij erin slaagt haar ideeën naar haar eigen lichaam te vertalen en tot uitdrukking te brengen. Ook wanneer zij met anderen werkt, legt ze een eigen signatuur en perfectionisme aan de dag die opmerkelijk zijn voor iemand van haar leeftijd.”

De Greef studeerde aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam, voordat ze naar het Haagse Nederlands Dans Theater kwam. Het is haar droom om een steentje bij te dragen aan de evolutie van dans. Deze prijs is een aanmoediging om die droom te verwezenlijken.

De Piket Kunstprijzen

Naast de geldprijs van achtduizend euro en een trofee, krijgen de winnaars ook een loopbaanadvies van de vakjury. Dat komt voort uit de visie van de stichting van Frederik Hendrik Piket, die een positieve bijdrage wil leveren aan de kunst en cultuur in Den Haag. Naast De Greef wonnen ook Jordan Herregraven in de categorie schilderkunst en Naomi van der Linden in de categorie toneel.

Meer inspiratie