Fotograaf: Sjoerd Derine

Ruben Chi’s eerste solovoorstelling in Arnhem: Solitude

In februari van dit voorjaar komt prijswinnend, Arnhems en dansmaker Ruben Chi met zijn allereerste solovoorstelling Solitude. De voorstelling gaat op 4 februari in première bij Theater a/d Rijn in Arnhem en is daarna te zien in verschillende theaters.

Chi heeft in de afgelopen jaren naam gemaakt als danser, zo won hij onder andere vijf keer op een rij de danscompetitie: Juste Debout Holland. In samenwerking met De Nieuwe Oost en SoulCypher komt hij nu met een expressieve hiphop-danssolo. Chi richtte zich voor het maken van deze voorstelling naar binnen: hij onderzocht de hoogtes en dieptes van stilte en eenzaamheid, als mens én als kunstenaar. Het resultaat is Solitude, waarin de 19-jarige hiphop/battle danser Bjoley ‘Pairodime’ je meeneemt op een inner journey met een caleidoscoop aan emoties en confrontaties met jezelf.


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


Ruben Chi

Ruben Chi is een Arnhemse bewegingskunstenaar en choreograaf, een neo-pionier in de Nederlandse danswereld. Met SoulCypher bouwt Chi in Arnhem een duurzame hiphopdansgemeenschap. Ruben Chi is een interdisciplinair artiest met roots in de hiphop zoekt in zijn werk steeds de grens op tussen beweging en muziek. Overstijgend, bezielend, gedurfd, cultureel divers en altijd met een rauwe touch.

Credits

Choreografie: Ruben Chi | Danser: Bjoley ‘Pairodime’ | Compositie: Bastian Benjamin | Dramaturgisch advies: Shailesh Bahoran | Artistieke begeleiding: Adriaan Luteijn, Eve Hopkins | Kostuum: Jivika Biervliet | Scenografie: Annelies Michelle Shakison | Lichtontwerp: Rob Daanen | Campagnebeeld: Sjoerd Derine | Productie: De Nieuwe Oost in coproductie met Stichting SoulCypher | Mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Gemeente Arnhem, BNG Cultuurfonds, Fonds Cultuurparticipatie 

Speellijst

3 februari 2021 Theater a/d Rijn Try-out
4 februari 2021 Theater a/d Rijn Première
5 februari 2021 Theater a/d Rijn
6 februari 2021 Theater a/d Rijn
7 februari 2021 Theater a/d Rijn

Solitude is tevens te zien tijdens het rondreizend dansfestival Moving Futures in 2021. Speeldata worden dit voorjaar bekend gemaakt.
Meer informatie & tickets: denieuweoost.nl

Over De Nieuwe Oost

De Nieuwe Oost is hét onbegrensd productiehuis in Oost-Nederland. Zij begeleiden beloftevolle nieuwe makers op het gebied van theater, dans, literatuur en muziek, en ontwikkelen verrassende projecten en voorstellingen voor publiek in binnen- en buitenland.

Fotograaf: Sjoerd Derine

 

Meer inspiratie