Foto door RODNAE Productions via Pexels

De Coffin-dance: Een nieuwe danstrend?

Misschien heb je er wel eens van gehoord: de Coffin-dance. Het begon allemaal met vier donkere jongens die met een kist dansten. Deze meme werd razend populair tijdens de lockdown dit jaar. Weten wat het verhaal is achter de Coffin-dance? Lees dan snel verder!


Waar komt het vandaan?

De video werd in 2015 geüpload op YouTube en is vervolgens viral gegaan.  Onderhand heeft de video al meer dan 171 miljoen weergaven. Ook werd de video erg populair op TikTok. De beelden werden gemaakt op een begrafenis en de dans werd gedaan door professionele dansers met indrukwekkende bewegingen. De dood wordt in Ghana beschouwd als een thuiskomst en daarom wordt het gevierd.

Wie waren deze dansers?

De dansers behoren tot een groep genaamd ‘The Pallbearers’. Zij kwamen in de spotlight toen BBC News Africa in 2017 een documentaire vertoonde over de drager en hun kistdans. Ghanese families hebben de diensten van de dragers gebruikt om hun geliefde lid met pracht en praal naar hun eindbestemming te sturen. Over het algemeen zijn de dragers een team van vier tot zes personen.


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


Waardoor het een meme werd

Het begon allemaal met een video van een TikTok-gebruiker die een video plaatste waarin de skiër faalt in zijn stuntpoging, waarna een clip volgt van de dragers met de kist. Het werd een ware trend en steeds meer verschillende memes volgden.

Bekijk hier een video over de Coffin-Challenge!

Meer inspiratie