Rotterdam Street Culture Week

Rotterdam Street Culture Week brengt hiphop en urban sports samen

Van 3 tot met 11 september vindt de vijfde editie plaats van de Rotterdam Street Culture week. Deze editie belooft de grootste ooit te worden met meer dan 50 sport, arts en culture evenementen door de hele stad. Van graffiti artists tot skaters, van breakdancers tot BMX’ers en van straatvoetballers tot rappers; tijdens Rotterdam Street Culture Week (RSCW) komen street culture stromingen samen om hun skills te showen en te laten zien en horen waar zij voor staan. Met dit jaar extra bijzondere activiteiten zoals het wereldkampioenschap straatvoetbal, de kwalificaties voor de Olympische spelen voor BMX, de International Dance League en een muziekstage met optredens van Kevin & The Animals, Jonna Fraser & The Lions, ADF Samski, Nnelg, Dragonfruit en GEEL. 

Samensmelting van culturen, talenten en disciplines

Rotterdam Street Culture Week is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. Het festival weet als geen ander om culturen, talenten en disciplines samen te brengen en dat in de stad, die street culture ademt. Rotterdam zit boordevol talent en grassroots initiatieven op het gebied van street art, hiphop en street sports, maar huist ook wereldtoppers. 

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Driedimensionale pad

Artistiek directeur Rajiv Bhagwanbali over de komende editie: “De culture in Rotterdam is echt ‘one of a kind’, de betrokkenheid, het talent en de support van de community maken eigenlijk RSCW. Dit jaar hebben we meer events dan ooit tevoren en ook nog eens een muziekprogramma met de grootste artiesten van nu. Ik loop over van trots en kan niet wachten tot we op 3 september de eerste bezoekers verwelkomen.” 

Activiteiten door heel Rotterdam

Het programma wordt elk jaar uitgebreider, zodat iedereen zijn hart kan ophalen. De activieiten vinden plaats door de hele stad. Het Mallegatpark is lekkerlijk het hart van RSCW met 20 verschillende acitviteiten. Dagelijks is daar de streetsart ALLCAPS te bewonderen. Er zijn workshops, talks en live podcasts over thema's als peace & violence, empowerment & entrepreneurship en gender equality. Ook is er een gevarieerd muziekporgamma, caberet en zijn er rap- en breaking battles. 

Hiphop en urban sports

RSCW brengt sinds 2018 een nieuw geluid in de Rotterdamse evenementensector, waarbij streetart in de openbare buitenruimte wordt gecombineerd met hiphop en urban sports. Het festival is een uiting van de hedendaagse jongerencultuur, waarbij de scheidslijn tussen disciplines steeds meer vervaagt. Deze crossovers maken het festival uniek.

Ga voor meer informatie naar de website.

 

Foto: Freerunners, BMX-ers en breakdancers in Rotterdam. Credit: Stacii Samidin

Meer inspiratie