Première updates, dans

Premières deze week: o.a. Assepoes van Lonneke van Leth producties

Deze week vangt de Rotterdamse editie van het Moving Futures Festival aan met nieuwe, spannende werken van choreografen Natalia de Miguel en Johanna Tengan. Daarnaast gaat Assepoes van Lonneke van Leth producties in première in Den Haag. Een klassiek sprookje in een hedendaags jasje. Wat volgt zijn de danspremières van vrijdag 16 tot en met donderdag 22 maart 2018.

Clara - Natalia de Miguel 

De Rotterdamse editie van het Moving Futures Festival opent met de premières van choreografen Natalia de Miguel en Johanna Tengan. In Clara van Natalia de Miguel treed je binnen in een klinisch laboratorium waarin een ontheemd lichaam op zoek gaat naar bezieling.

16/03 (vrij) | Festival Moving Futures, Rotterdamse Schouwburg | Tickets

Singular - Johanna Tengan 

Johanna Tengan neemt ons in Singular mee in een fysieke en intuïtieve wereld van taal, verbeelding en verwondering geïnspireerd door het werk van de Belgische schrijver/dichter Herman de Coninck (1944-1997). De twee bijzondere solo’s zijn ontwikkeld als onderdeel van een nieuw uitwisselingsprogramma tussen Dansateliers in Rotterdam en het Spaanse kunstencentrum Azkuna Zentroa in Bilbao. Ter afsluiting wordt het werk in woorden gevangen in een poëtische reflectie door o.a. dichter Anne Winkelhof.

16/03 (vrij) | Festival Moving Futures, Rotterdamse Schouwburg | Tickets

Assepoes (4+) - Lonneke van Leth producties 

Assepoes is een nieuwe dansvoorstelling van Lonneke van Leth in de serie klassiekers voor de jeugd. Een bewerkt sprookje dat laat zien dat je voor jezelf moet opkomen en niemand jouw dromen kan afpakken. Voor degene die doorzet en hoop houdt staat er iets moois te wachten.

18/03 (zo) | Theater aan het Spui, Den Haag | Tickets

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: