Pop-up dance, dans, assepoes

Pop-up Dance zoekt donateurs voor Assepoes

Het dansgezelschap Pop-Up Dance creëert intieme dansprojecten op locatie, thuistheater voorstellingen, dansworkshops, (privé-)danslessen en kleine evenementen. Voor hun nieuwste ‘woonkamerballet’ Assepoes zoeken zij donateurs. Je steunt Pop-up Dance door mee te doen aan de crowdfundactie.

Pop-Up Dance

Het dansgezelschap Pop-Up Dance bestaat uit de twee jonge dansondernemers Youri Jongenelen (opgeleid aan het Koninklijk Conservatorium, Den Haag) en Julia Zuurbier (opgeleid aan de Nationale Balletacademie, Amsterdam). Pop-up Dance is gespecialiseerd in het aanbieden van dans voor speciale gelegenheden: voor een bruiloft, de tachtigste verjaardag van een familielid of de 'grand opening' van een bedrijf. Om nóg dichter bij het publiek te komen, maken zij nu hun eigen moderne ‘woonkamerballet’. De productie heet Assepoes en wordt een verkorte versie van het bekende ballet. Assepoes is bedoeld voor een toneel van slechts zestien vierkante meter, zodat het mogelijk wordt om ballet letterlijk in huis te halen of naar een locatie te brengen waar je normaal gesproken geen dans zou verwachten.

Crowdfundactie

Om deze voorstelling mogelijk te maken hebben de twee jonge dansers een crowdfundactie opgestart via het online platform voordekunst. Hiermee hopen zij voor 8 maart hun startkapitaal binnen te halen, waarmee ze de kostuums en het multifunctionele huiskamerdecor kunnen realiseren. De actie loopt al goed, maar ze zijn er nog niet. Help Assepoes om in haar (kleinschalige) koets alle uithoeken van Nederland te bereiken! Meer informatie over de activiteiten van Pop-up Dance vind je op pop-updance.nl.

UPDATE: Crowdfundactie Assepoes geslaagd

Op zondag 18 maart 2018 gaat de nieuwe dansvoorstelling Assepoes (4+) van Lonneke van Leth Producties in première in Theater aan het Spui in Den Haag.

Data en tijden

Zondag 18 maart 2018 om 11.00 en 14.00 uur in Theater aan het Spui.

Woensdag 30 mei om 14.30 uur in het Laaktheater.

Ticketverkoop via Pop-Up Dance

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: