Sidi Larbi Cherkaoui

Podium Dans – met Sidi Larbi Cherkaoui

Het Duitse vaktijdschrift Tanz, één van de meest gezaghebbende uitgaven in de danswereld, vroeg aan 42 internationale recensenten wie voor hen dé choreograaf van 2017 is. Sidi Larbi Cherkaoui kwam hierbij als winnaar uit de bus. Het is al voor de derde keer in tien jaar tijd dat Cherkaoui door Tanz wordt uitgeroepen tot Choreograaf van het Jaar. Daarom staat hij maandag 11 december om om 21.25 uur centraal in het wekelijkse dansprogramma van de NTR op NPO Cultura, Podium Dans.

Toonaangevende choreograaf

De internationaal gevierde Sidi Larbi Cherkaoui weet zijn publiek steeds te verrassen met bijzondere voorstellingen en samenwerkingsverbanden. De ene keer werkt hij met vrijwel ongeschoolde dansers, dan weer met boeddhistische monniken of een topdanser als Akram Khan. Cherkaoui begon als autodidact, volgde daarna alsnog een moderne-dansopleiding en groeide al snel uit tot een uitzonderlijk danser en een van de markantste jonge choreografen van deze tijd. Zijn voorstellingen ogen vaak als fantastische verhalen, maar verwijzen tegelijkertijd naar de realiteit van alledag.

Momenteel maakt Cherkaoui het merendeel van zijn producties voor zijn eigen gezelschap Eastman en is hij artistiek directeur van Ballet Vlaanderen, waarmee hij wereldwijd successen boekt. Podium Dans zoekt hem op in Vlaanderen waar hij aan zijn nieuwe stuk werkt.

Overige afleveringen Podium Dans

  • Maandag 18 december - Gabriela Carrizo & Franck Chartier

Podium Dans is het wekelijkse dansprogramma van de NTR waarin choreografen en artistiek leiders van de meest toonaangevende dansgezelschappen uit Nederland aan het woord komen. Bekijk de Podium Dans op NPO Cultura: www.npo.nl/live/npo-cultura.

Meer inspiratie