Opmerkelijk! Vegan danskleding uit Korea

Opmerkelijk! Vegan danskleding uit Korea

SMK is een Koreaans danskleding merk dat vegan kleding maakt. Dat doet het kledingmerk in opvolging van bijvoorbeeld outdoor kledingmerken. Ook recyclet SMK en is het ‘eco-friendly’. 

SMK is opgericht in augustus 2014 in Seoul, Korea. Hoewel het voornamelijk danskleding verkoopt, hoef je er niet per se mee de dansvloer op te gaan. En heeft SMK pas besloten om een collectie met comfortabele en alledaagse kleding te ontwerpen. 

Danscollectie

De inspiratie van de nieuwe danskleding lijn komt van de outfits die de balletdansers in New York City droegen. Het idee achter de collectie was om het resultaat te kunnen laten zien van een diepgaand onderzoek naar de materialen die gebruikt zijn. Door het gebruik van deze materialen wil SMK het gebruik van mode steeds duurzamer en respectvoller in de wereld maken.

SMK

SMK staat voor de initialen van de ontwerpster, Sandra Meynier Kang. Het nummer 11 staat voor kracht, vitaliteit en vrouwelijkheid. Kang is afgestudeerd aan het Chardon-Savard Atelier in Parijs. Nadat ze in Frankrijk heeft gewerkt is ze naar Korea toegegaan, daar werkt ze nu permanent. En maakt Kang producten voor SMK.

Veganistische filosofie 

SMK is 100% vegan en tegen het gebruik van dieren. Alle producten worden gemaakt, gekocht en geproduceerd in Seoul, Korea. De overgebleven textiele en materialen worden gebruikt om verpakkingen, hangers of tassen van te maken. Elke 3% van de opbrengst doneert SMK aan een Koreaanse dierenbescherming.

Samenwerkingen met andere danskledingmerken

SMK heeft samengewerkt met het merk ‘Sonata’. ‘Sonata dancewear’ is de belangrijkste distribiteur in Singapore op het gebied van danskleding. Samen met het merk heeft Kang  bodywarmers ontworpen. Tijdens de herfst van 2018, heeft Kang samengewerkt met ‘E-ballet shop’, de nummer een danskleding distribiteur in Korea. Ze heeft voor het project jasjes gemaakt voor alle dansers van Universal Ballet Company en het Korean National Ballet. In maart 2019 kregen beide dansscholen de jasjes te zien.

Klik hier voor de website van SMK.

Meer inspiratie