Opening SPRING Performing Arts Festival veelbelovend

Spring Performing Arts FestivalGisteren opende SPRING Performing Arts Festival in Utrecht met twee bijzondere voorstellingen: De Uitvaart van Dries Verhoeven en Memento Mori van Pascal Rambert en Yves Godin. Dansmagzine was erbij en geeft bericht. 

Dries Verhoeven: De uitvaart

SPRING Performing Arts Festival begint met het einde. In tien bijzondere uitvaartmissen staat Dries Verhoeven stil bij verdwenen denkbeelden, waarden en delen van onze maatschappij. Tijdens de eerste uitvaart herdachten we ‘het maatschappelijk draagvlak voor de kunst’ in reactie op het wegvallen van subsidies en lage bezoekersaantallen. We nemen afscheid van bijvoorbeeld het Festival a/d Werf - dat is opgenomen in SPRING - en belijden onze schuld.

Iedere dag is er een uitvaart om 19.15 uur. Een kaart geeft toegang tot iedere dienst.

Pascal Rambert & Yves Godin: Memento Mori

Memento Mori begint in het donker - zelfs de nooduitgang verlichting is uitgedaan. We zien en horen niks en mijn perceptie van tijd vervaagt. Dan doemt er een schim op, of toch niet? Vijf naakte mannenlichamen tasten in het duister. Dankzij minimale belichting zien wij hen als schimmen over het podium bewegen. Adembenemend. 

Alleen vanavond 16 mei nog te zien! 

SPRING Performing Arts Festival

Van 15 tot en met 25 mei wordt Utrecht tijdens het SPRING Performing Arts Festival tien dagen lang overspoeld met dans, theater, muziek en performance uit binnen- en buitenland. SPRING laat de meest recente ontwikkelingen en crossovers in de podiumkunsten zien.

Lees hier onze review van de eerste avond van SPRING.